Kistigrisek: Syntax-alaplapok Ázsiából

Ma már nem mindig igaz az az állítás, hogy olcsó húsnak híg a leve, legalábbis az alacsony árú alaplapok esetében. Az ECS vagy az ASRock éppúgy kínál olyan olcsó, de minőségi termékeket, amelyeknek semmi szégyenkezni valójuk nincs, sem a felszereltség, sem a teljesítmény tekintetében.

A Syntax a német piacra akar betörni, méghozzá azzal a feltett szándékkal, hogy az ASRock termékeinél is kedvezőbb áron kínálja hasonló tudású alaplapjait.

A cég német honlapján öt modellről olvashatunk, ezek közül kettő az AMD Athlon XP, míg három az Intel Pentium 4 processzoraihoz való. Előbbiek lelke a VIA KT266A és KT400 chipsetje, míg az utóbbiaké egy-egy Intel, SiS és VIA chipset. A termékek és kézikönyveik külalakjából arra lehet következtetni, hogy a Syntax a PC-Chips csoport egy újabb tagja, ahova az ECS - Elitegroup is tartozik (hogy ki-kinek a "főnöke", ne firtassuk, nem egyszerű kérdés...). A vállalat PC-Chips jelű konstrukcióit gyakran Amptron vagy Snogard néven forgalmazza.

Egyes információk szerint a Syntax Ázsiában készíti termékeit és immár 14 éve foglalkozik alaplapok gyártásával. Az AccessMicro és a McGlen nevű e-maileken keresztüli megrendelésekkel foglalkozó vállalatok - a Syntax alaplapjain kívül - ATI-chipes videókártyákat is kínálnak. Érdekesség ugyanakkor, hogy a http://www.syntax.com.tw weboldalra látogatva egy olyan félvezetőgyártó cégre bukkanunk, amelyik látszólag semmilyen kapcsolatban nem áll az alaplap-gyártással.

Előzmények

Hirdetés