2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Kisebb gondok a Samsung merevlemezei körül

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A SpinPoint F3 sorozatú tárolók nem kedvelik az AMD új SB850-es déli hídját.

Hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy hibát fedezett fel a SpinPoint F3 sorozatú merevlemezeinél, melynek eredményeképpen a termékek nem működtek együtt az AMD új SB850-es déli hídjával, amennyiben a BIOS-ban a 6 Gbps-os SATA mód van aktiválva. A visszajelzésekből kiderült, hogy az adattárolók 3 Gbps-os módban tökéletesen üzemelnek az előbb említett vezérlővel, ám a korlátozás melletti használat nem tekinthető megoldásnak. A dél-koreai óriás neki is állt a hiba feltérképezésének, és elérhetővé tettek egy javított firmware-t, ami megoldja a kompatibilitási hibát.

A frissítés a SpinPoint F3 és F3EG szériás merevlemezekhez való. Az előbbi sorozatba a HD323HJ, a HD502HJ, a HD503HI, a HD103SJ és a HD105SI típusjelzésű termékek tartoznak, míg az utóbbi széria a HD153WI és a HD203WI modellekből áll. A javításhoz a megfelelő fájl letöltése után egy bootolható tárolóra lesz szükség, ami lehet floppy, CD vagy pendrive is. Elővigyázatosságból érdemes a fontos fájlokat lementeni illetve a többi tárolót lecsatlakoztatni, továbbá a problémás HDD-t a művelethez primary vagy master meghajtóvá kell tenni. A program indítása után a javítás feltelepülését egy üzenet jelzi, ami után ki kell kapcsolni a számítógépet. Az új indításnál már a friss firmware lesz a Samsung merevlemezén.

A frissítést az alábbi weboldalon lehet elérni, ahol a Samsung pontokba szedte az előbbi bekezdésben tárgyalt intézkedéseket. A javítás telepítése után már 6 Gbps-os SATA módban is működik a termék az AMD SB850-es déli hídjával. A fájl neve ne tévesszen meg senkit, a programot bármilyen alaplap mellett lehet futtatni.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.