Kettészelt PC-k a Cubixtól is

Hirdetés

A Cubix új LaserStation P/C nevű megoldásával szétválasztotta a számítógép magvát alkotó alkatrészeket a megjelenítésért és adatbevitelért felelős eszközöktől. Nagyobb vállalatok ezzel két legyet üthetnek egy csapásra. Egyrészt a zajos számítógépek bekerülhetnek a klimatizált szerverszoba rackszekrényeibe, ezzel is növelve a felhasználók komfortérzetét és csökkentve a hűtés optimalizációjából fakadó költségeket. Másrészt a központi tárolás egyszerűbbé teszi a rendszergazdák számára a mendzsmentet, és kizár számos, a hardverhez való szabad hozzáférésből eredő biztonsági kockázatot. Az ötlet persze nem új, a maguk műfajában a vékony kliensek is hasonló előnyökkel járnak, de úgynevezett blade PC-k is régóta léteznek – forgalmaz ilyet a HP, de a ClearCube megoldásaira alapozva az IBM is.

A Cubix erénye a testre szabható konfigurációkban rejlik. Akárcsak egy hagyományos PC esetében, a legfeljebb 3,6 GHz-es Pentium 4 vagy Xeon processzorra épülő rendszer főbb komponensei (memória, merevlemezek) választhatók, és az asztali egység esetében is számos opció biztosított. A LaserStation Desktop különféle típusai a PS2 és USB portok meglétében és számában, illetve a csatlakoztatható monitorok számában (1, 2, 4) térnek el, egyúttal rugalmas megoldást nyújtva a digitális (DVI) és analóg (VGA) jelkimenetek tekintetében is. Az interfészek sorában az említettek mellett audiocsatlakozókat és – típustól függően – S-Video és kompozit kimenetet találunk. Az egyik modell nem tartalmaz grafikus adaptert, viszont öt PCI-kártya számára kínál helyet.

Az asztali dobozok 50 vagy 62,5 mikronos multimódusú üvegszállal kapcsolhatók a PC-re, ami nagyobb távolságok (itt max. 250 m) áthidalását is lehetővé teszi. A LaserStation P/C rendszerek gyárilag telepített Windows XP vagy Windows 2000 operációs rendszerrel rendelhetők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cubix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés