Késnek a 16-szoros DVD-írók

Hirdetés

Aki eddig a 16-szoros DVD-pörkölőkre várt, annak még valószínűleg egy darabig tovább kell majd várnia. A sebes írók tömeggyártásához ugyanis nincs elegendő megfelelő minőségű lézerdióda; ám ha a szükséges alkatrészek kielégítő mennyiségben rendelkezésre is állnának, a 16-szorosan írható DVD-lemezek hiányával még mindig számolni kellene.

A legtöbb japán gyártó a következő negyedév közepére vette tervbe a 16-szoros DVD+RW írók tömeggyártását; a tajvani BenQ, a Lite-On és az Accesstek azonban már korábban, júliusban szerették volna a piac meghódítását megkezdeni. A gyártók tervét azonban a lézerdiódák hiánya hiúsítja meg. Az eddig legyártott alkatrészeknek ugyanis csak nem egész 30 százaléka használható. Késnek a lemezek is: a Mitsubishi Chemical és a Taiyo Yuden csak július végére tervezik a 16-szoros írási sebességet elviselő lemezek gyártását.

A nehézségek ellenére a BenQ kisebb mennyiségekben már elkezdte 16-szoros írásra képes készülékeinek terítését. Az igazi, 16-szoros DVD+R lemezek hiányát a 8-szoros jelölésük ellenére gyorsabban megírható DVD+R lemezek enyhítik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés