Karcsú és elegáns a Marantz új házimozi-erősítője

A Marantz új készüléke egy abszolút középkategóriás házimozi erősítő, amelyből tulajdonképpen nem igazán hiányzik semmi, amit egy ilyen terméktől 2010 közepén elvárhat az ember.

A konkurens termékekhez képest meglepően kicsi, 105 x 367 x 404 mm-es méretű, 7.1 csatornás NR1601 a trendeknek megfelelően támogatja a 3D-s tartalmak kezelését, és boldogul az Apple termékeivel is, azaz az iPodokkal, iPhone-okkal.

Marantz NR1601
Marantz NR1601

Képes Bluetooth kapcsolat megteremtésére is, és ily módon a felhasználó az eszközre transzportálhat zenéket a számítógépéről vagy a telefonjáról. Helyet kapott rajta többek között négy HDMI 1.4-es csatlakozó, és egy USB port is. Ez utóbbihoz csatlakoztatható egy külső adattároló, és az azon található MP3, WMA, AAC vagy WAV fájlok lejátszására is módot ad az NR1601.

A készülék megkapta az Audyssey MultEQ technológiáját, és az ahhoz kapcsolódó Auto Setup funkciót is. Ennek aktiválásakor a felhasználónak nincs más dolga, mint az Audyssey mikrofont oda vinni, ahol helyet szeretne foglalni, és a készülék ekkor elvileg automatikusan felméri a szoba kialakítását, berendezését, a hangfalaktól való távolságot, és így egyetlen pontba koncentrálja a  lehető legjobb minőségű térhatású hangzást. A modell szeptember közepétől érhető majd el, és mivel a márkának van magyarországi képviselete, ezért várhatóan itthon is megvásárolható lesz. Valószínűleg 850 dollár körüli összeget kell majd érte leperkálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés