Kábelmodemmel egészülnek ki a televízókészülékek

Az ATI a Terayon Communication Systemsszel kötött megállapodásnak köszönhetően olyan készülékek fejlesztésébe foghat, amelyek televízióként is használhatók, de éppígy lehet rajtuk internetezni is.

Észak-Amerikában igen dinamikusan fejlődik a nagy felbontású digitális televíziózás, egyúttal az új eszközökkel elhárult a világháló használatát korábban komolyan visszafogó akadály is, amely a megjelenítők túl alacsony felbontásából fakadt. Minthogy komoly piaci igény mutatkozik arra, hogy ugyanaz a készülék egyesítse a HDTV-berendezések és a set-top boxok funkcióit, az ATI mint a digitális tunerchipek és MPEG-dekóderek egyik nagy szállítója a Terayon által fejlesztett kábelmodemeket fogja alkalmazni integrált megoldásaiban.

A jövő készülékeinek segítségével PC nélkül is igénybe lehet majd venni az online videokölcsönzők szolgáltatásait, és a tévétársaságoknak is lehetőségük lesz arra, hogy IP-alapú interaktív funkciókkal egészítsék ki adásaikat. Az ügylet mintegy 14 millió dollárjába kerül az ATI-nak, amely egyúttal 25 alkalmazottat is átvesz a Terayon fejlesztőcsapatából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Előzmények

Hirdetés