Külső TV-tunert dobott piacra a Diamond

Az egykor szebb napokat megélt Diamond Multimedia a napokban bejelentette, hogy új termékekkel kíván betörni a PC-alapú TV-vevő, műsorrögzítő rendszerek piacára. Az XtremeTV PVR (personal video recording) család legnagyobb tudású, egyben legújabb tagja az XtremeTV PVR600RC típusjelzésű modell, mely külső egységként mentesül a számítógépek belsejében lévő zavaró hatásoktól, illetve ideális notebook-kiegészítő lehet. A tuner USB 2.0 csatolón keresztül kommunikál a PC-vel, és hardveres MPEG-2 tömörítést nyújt, így a kódolással járó jelentős számítási terhek nagy részét leveszi a processzor válláról.

Az XtremeTV PVR600RC szoftvercsomagja a SnapStream több tévétuner egyidejű kezelését is lehetővé tévő Beyond TV és Beyond Media alkalmazásaiból áll. A mellékelt szoftverek legtöbb funkciója kényelmesen vezérlehető a szintén a csomag részét képező, 15 méteres körzetben használható rádiófrekvenciás távirányítóval.

A Diamond Multimedia új, USB-s TV-tunere 149 dolláros áron vásárolható meg, mely jelenlegi árfolyamon számítva körülbelül 28-30 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés