Jönnek a Memorex új USB-s adattárolói

A jelenleg kapható, merevlemezt tartalmazó külső adattárolók közül 4,4 x 5 x 1,4 centiméteres befoglaló méreteivel a legapróbbak közé tartozik a Memorex tegnap kibővített Mega TravelDrive szériája. A múlt hónapban megjelent 4 GB-os modell mellett a vállalat még ebben a hónapban piacra dob egy 6, illetve egy 8 gigabájt tárolókapacitást nyújtó példányt is, mely az elődtől csak színében különbözik; a legkisebb modell platinaszürke, a középső grafit, a legnagyobb kapacitású példány pedig metálfekete fényezést kap.

A számítógéphez a hordozható eszköz házába elbújtatható USB csatolóval köthető Mega TravelDrive kapacitástól függően 120, 150 és 200 dolláros (rendre kb. 25 500, 31 700 és 42 300 forintos) áron kapható.

Szintúgy újdonságként jelennek meg a Memorex termékpalettáján a TravelDrive ID típusú pendrive-ok, melyek kategóriájukban a világon elsőként LCD-vel lesznek felszerelve. A kétsoros, maximum 13 karakter megjelenítésére képes kijelzőn többek között a felhasznált, illetve rendelkezésre álló kapacitás jelenhet meg, de ugyanitt böngészhető az adathordozó tartalma is. Beépített áramforrásnak köszönhetően a TravelDrive ID akkor is képes mindezeket az információkat megjeleníteni, amikor a pendrive éppen nem csatlakozik a számítógéphez.

A TravelDrive ID a karácsonyi szezonban debütálhat, az 512 MB-os változat ára 80 dollár (kb. 17 000 Ft) lesz, az 1 GB-os és 2 GB-os háttérkapacitást nyújtó példányokért rendre 120 és 200 dollárt (azaz 25 500 és 42 300 forintot) kell majd fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés