2018. május 22., kedd

Útvonal

Hírek » Életmód rovat

Az eddig ismertnél nagyobb lehet a PlayStation 4 előnye a konzolpiacon?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

2017 végéig csupán nagyjából 30 millió gépet értékesített a Microsoft, legalábbis az Electronic Arts szerint.

A konzolok piacán nehéz összehasonlítani az eladásokat, ugyanis a Microsoft ezeket egy ideje nem közli publikusan. Emiatt csak becsült adatokra lehet támaszkodni, amelyek nem feltétlenül pontosak, ugyanakkor az Electronic Arts a pénzügyi eredményeiket közlő konferenciáján váratlanul elkotyogott két számot. Ezek persze nem frissek, hiszen csupán a 2017-es esztendő végéig mért adatokról van szó, de alapvetően kiderült, hogy a PlayStation 4 konzolokból a 73,6 millió került eladásra az említett időszakig, miközben a Sony és a Microsoft összesített eladása 103 millió körül volt. Ez azt is jelenti, hogy az Xbox One konzolcsalád eredménye 29,4 millió körül lehet.

A Microsoft rekordsebességgel reagált is a kellemetlen elszólásra, és a Variety cikkére reagálva elmondták, hogy a közölt eladási adatok pontatlanok, de nem határozták meg, hogy milyen irányba, illetve mennyivel kellene kiigazítani ezeket a pontos kép érdekében.

Valószínűleg a Microsoft a jövőben sem fogja publikus formában bejelenteni a pontos eladásokat, vagy a sajtó legjobb esetben is ezekre a pontatlan adatokra tud csak hagyatkozni.

Az Electronic Arts egyébként nem biztos, hogy áthágta volna a szabályokat, ugyanis a PlayStation 4, illetve az új Sony és Microsoft gépek összesített eladásáról beszéltek, az már más kérdés, hogy innen nagyon egyszerű kiszámolni csak az Xbox One rendszerek eladásait.

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​d​et​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.