Hirdetés

Jobb Vulkan implementációt kapott az új Radeon Software

A 19.6.2-es szoftvercsomagból a szokásos hibajavítások sem hiányoznak.

Az AMD elérhetővé tette a 19.6.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely elsődlegesen a Vulkan implementáció fejlesztésére koncentrál. Ezzel a friss meghajtó számos új kiterjesztést támogat, konkrétan a VK_EXT_host_query_reset, a VK_EXT_full_screen_exclusive, a VK_EXT_separate_stencil_usage, a VK_KHR_uniform_buffer_standard_layout, valamint a VK_AMD_display_native_hdr került beépítésre.

Hirdetés

Az új eszközillesztő hibajavításokat is hozott, többek között a vezeték nélküli VR megoldásoknál nem kell többet teljesítménycsökkenésre számítani bizonyos Radeon RX 400 és 500 sorozatú VGA-knál, a Microsoft PIX biztosan működni fog AMD XConnect technológia mellett, a Crackdown 3 sem fog többet lefagyni a Radeon RX 370-es VGA-kkal, illetve több kijelző klónozott működése mellett mostantól nem kell esetleges TDR-re, és ezzel a grafikus meghajtó újraindulására számítani egy DirectX 12-es játékból való kilépés esetén. Mindemellett azt a hibát is sikerült megoldani, ami miatt a Performance Metrics Overlay szolgaltatás nem feltétlenül kapcsolt be, vagy leállításra kerül, ha a Radeon Overlay-t előhívta a felhasználó.

A 19.6.2-es verziójú, Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, VII, Pro Duo, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.6.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés