Itt a Fujifilm új belépőszintű váza, az X-A3

Új szenzort és érintőkijelzőt is kapott a a Fuji új, belépő szintet képviselő tükör nélküli rendszerkompaktja.

Másfél évvel ezelőtt mutatkozott be az X-A2, melynek nyomdokain tovább járhat a most bejelentett utód. A Fujifilm kínálatában a belépőszintű X-A3 új, 24,2 MP-es APS-C szenzorral büszkélkedhet, melynek maximális felbontása 6000 x 4000 pixel, és a sorozat többi tagjától eltérően, hagyományos Bayer-színszűrőt használ az X-Trans-szal szemben, melyet az EXR Processor II jelfeldolgozó egészít ki. Az alap ISO érzékenység 200 és 6400 között állítható, míg kiterjesztett módban legfeljebb  ISO 100 - 25 600 áll rendelkezésünkre. Fókuszálás esetén 49 egyedi pontot használhatunk egyszeri fókusz esetében, míg terület vagy követő módban akár 77-et is, és lehetőségünk van a fénymérés és az AF terület összekapcsolására is, azonban a nagyobb modellekre jellemző fázisérzékelésről le kell mondanunk. Új funkcióként jelenik meg a kioldás és a fókusz prioritás, valamint az AF+MF mód.


[+]

A fényképezőgép emellett  6 kép/mp sorozat sebességre képes, míg a legrövidebb záridő mechanikus zár esetén 1/4000 s, elektronikus megfelelőjével pedig 1/32000 s is lehet. Videóból 1080p mellett maximum 60p sebességet kapunk, ami sajnos a felbontás csökkentésével sem emelkedik tovább. A hátsó, 180°-ban felhajtható LCD kijelző alkalmassá teszi a szelfik készítésére is, ráadásul ilyenkor a hátsó vezérlő tárcsát is használhatjuk exponáló gombként, amivel biztosabb fogást kínál. A kijelző 3"-on 1,04 millió képpontot rejt és képes az érintések érzékelésére, továbbá a szokásos menüvezérlési és fókuszpont választási lehetőségeken túl kapunk egy Touch Zoom funkciót is.A Fujifilm népszerű filmszimulációs színszűrői itt is megtalálhatók, de ezek mellett újként jelenik meg a PRO Neg.Hi és a PRO Neg.Std nevű filter.


[+]

Csatlakozók terén csak USB 2.0 és mini-HDMI-t kapunk, a mikrofon be- és a fejhallgató kimentet nélkülöznünk kell. Van azonban beépített Wi-Fi, bár NFC támogatása nélkül, és természetesen a távvezérlésre is lehetőség van. A Fujifilm X-A3 várható októbertől lesz elérhető ezüst, barna és rózsaszín változatokban az XC 16-50 mm F3.5-5.6 OIS II objektívvel, 600 dollár körüli áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés