Bemutatkozott a Fujifilm X-E2s és X70

Bár a legnagyobb érdeklődésre érthető okokból az X-Pro2 tartott számot, említést érdemel a másik két Fuji gép is, melyekkel más kategóriákban is vérfrissítést hajt végre a gyártó.

Fujifilm X-E2s

Az X-E2s az X-E2 ráncfelvarrott utódjának tekinthető, mivel kapott pár fontos újítást, az alap változatlan. Ezek közül a legfontosabb az elektronikus zár bekerülése, illetve az új hibrid AF-rendszer. Előbbinek köszönhetően az X-Pro2-höz hasonlóan 1/32000 másodperc lett a legrövidebb záridő és természetesen a hangtalan exponálás lehetőségi is adott mostantól. Az új autofókusz összesen 77 pontot kapott, melyből 49 választható akár egyenként, akár csoportba rendezve is, illetve mostantól követő mód is szerepel a listán. Emellett apró módosítás, hogy az érzékenység immár egészen ISO 51 200-ig emelhető, illetve a változtattak a markolat kialakításán, valamint a kezelőfelületen. Utóbbit az X-E2 tulajok is megkaphatják egy firmware frissítés keretében.


Kattintásra galéria nyílik! [+]

Megjelenése az X-Pro2-höz hasonlóan februárban várható, míg ára 700 dollár lesz.

Fujifilm X70

Az X100T nyomdokain haladva készült el az új APS-C szenzoros, fix objektíves és fix gyújtótávolságú gépe a Fujinak, mely jelenleg a legkönnyebb a kínálatukban. Mindehhez jó társ az új Fujinon 18,5 mm F2,8 objektív, mely az ekvivalens 28 mm-es gyújtótávolságával kiválóan alkalmas a legtöbb témához. A képek rögzítésért egy 16,3 MP-es X-trans CMOS II szenzor felel, amiből az EXR Processor II jelfeldolgó olvassa ki az információkat, és az X-E2s-ben is használt 77 pontos hibrid, azaz fázis- és kontrasztérzékelésen alapuló AF-rendszer egészíti ki. A hasonlóságok itt még nem érnek végett, ugyanis az érzékenység kiterjesztett módban szintén ISO 100-51 200 között választható, az elektronikus zárnak köszönhetően pedig 1/32000 másodperc a legrövidebb záridő. Bár az optika fix, rekeszgyűrűt kapott a könnyebb és gyorsabb kezelhetőség érdekében, míg a váz tetején a mechanikus zár sebességét állító tárcsát találunk.


Kattintásra galéria nyílik! [+]

A Fujifilmnél nem bonyolították túl a dolgot, így februári megjelenés és 700 dolláros ár várható itt is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés