Itt az erős, de olcsó véletlenszám-generátor

A titkosítás, noha sok módszerrel megoldható, manapság lényeges problémának számít, hiszen ezek reális lehetőségek mellett könnyen feltörhetőek. Ez többek között a nagyhatalmak érdeke is, hiszen tudni szeretnének mindenről, ami a világban történik.

A titkosítások alapvető eleme a véletlenszám-generátor, amelyből többféle létezik. A szoftveres megoldások nem túl biztonságosak, így értékelhető titkosításért érdemes a valódi véletlenszám-generátorok felé fordulni, de az elérhető árú eszközökkel sem lehet nehezen feltörhető titkosítást létrehozni, legalábbis a nagyhatalmak számára biztosan nem jelentenek akadályt. Többek között az Intel processzorokba épített megoldása szoftveresen befolyásolható, illetve az Atmel SHAXXX chipjei valószínűleg szintén tartalmaznak hátsó ajtókat a nagyhatalmak számára, hogy ne legyen titok előttük.

A megoldás az Infinite Noise TRNG lehet, amely egy abszolút megfizethető USB-s kütyü. Ez a rendszer egy úgynevezett Modular Noise Multiplier architektúrára épül, aminek az előnye, hogy a működés befolyásolásához fizikai hozzáférés szükséges az adott USB-s eszközhöz, ami sokkal megbízhatóbbá teszi ezt a titkosítási módszert, mint a többi alternatívát. Ugyanakkor az Infinite Noise TRNG-nek nincs EMI pajzsa, ami nem szerencsés, mivel egy közeli antenna befolyásolhatja a működését, de a mérethatárok miatt ezt ki kellett hagyni.

Az Infinite Noise TRNG szoftveres oldala nyílt forráskódú, emellett a termék használható Windows és Linux operációs rendszerrel (utóbbi mellett a Raspberry Pi is szóba jöhet). A megfizethető szinten messze ez az egyik legjobb eszköz a titkosítás tökéletesítésére, nagy valószínűséggel a nagyhatalmak képtelenek lesznek a titkosított fájlt, vagy adatfolyamot visszafejteni, így 35 dolláros beruházással bárki elrejtheti magát a Nagy Testvér elől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés