Hirdetés

Ismerős dizájnt kap a HTPC-kbe szánt Zalman hűtő

Hirdetés

A Zalman bejelentette CNPS2X jelzésű processzorhűtőjét, mely az alacsony magassággal rendelkező HTPC házakban találhat otthonra. A termék egy régen bevált, de elfelejtett formatervre épít, viszont sokak emlékezhetnek még a CNPS 7000 sorozatba tartozó megoldásokra, melyeket a felhasználók máig a legjobb Zalman hűtőknek tartanak.


[+]

Az újdonság rézből készült talpazatán egy darab, 8 mm-es hővezető cső fut át, mely a processzor által termelt hőt a 84 x 84 x 27 mm-es rézbordába szállítja, ami körülöleli a 80 mm-es PWM szabályzású ventilátort. A Zalman a fordulatszámról nem beszélt, de a hűtő a hírek szerint halkan teszi a dolgát, továbbá mindössze 83 grammos tömeggel rendelkezik, ami már önmagában is figyelemreméltó adat. Mindehhez a slusszpoén, hogy a cég a 120 wattos hőmennyiség elvezetését is garantálja, ami CNPS2X paramétereit figyelembe véve megdöbbentően jó hatékonyságra vall.

A CNPS2X az Intel LGA1150, LGA1155 és LGA1156, valamint az AMD Socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 és FM2 foglalatú processzorokhoz használható. A Zalman a forgalmazást hamarosan megkezdi, az ajánlott fogyasztói ár pedig 30 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés