Iskolákat támogat a Canon

Hirdetés

Egy kőbányai és egy székesfehérvári iskola igazgatója vehette át a Canon Hungária által meghirdetett „Digitális iskolákért” elnevezésű közoktatási infrastruktúra-fejlesztési pályázat első fődíjait. A 2006 novemberéig tartó, összesen 220 millió forintos oktatástámogatási program nyerteseinek Magyar Bálint oktatási miniszter is gratulált a X. kerületi Szent László téri Általános Iskolában megrendezett átadási ünnepségen, amelyre a különdíjakat kiérdemelt iskolák képviselőit és az egyéni díjak nyerteseit is meghívták.

A „Hónap Digitális iskolája” címet elnyert közoktatási intézmények több millió forint értékű Canon digitális eszközparkot, üzemeltetési szolgáltatást és oktatást nyertek pályázataikkal, amelyeket a Canon Hungária, az Oktatási Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselőiből álló szakértői bizottság ítélt a legjobbaknak. Magyar Bálint oktatási miniszter köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a kétéves program keretében nem „adományt” kapnak az iskolák, hanem olyan támogatást, amely valódi teljesítményeket és konkrét terveket honorál.

Moravcsik László, a Canon Hungária vezérigazgatója elmondta, hogy szeptemberben indított pályázat – melyen minden oktatási hónapban több millió forint összértékű eszköz- és szolgáltatáscsomag nyerhető el – kreatív energiákat megmozgató alkotóközeget teremtett az iskolákban, kisiskolások és felsősök, tanárok és diákok fogtak össze a pályázat sikeréért. A cég bízik abban, hogy az első győztesek kihirdetése után országszerte egyre több közoktatási intézmény és diák kap kedvet ahhoz, hogy induljon pályázaton.

A szeptemberi pályázatra a Fejér megyei és Budapest X. kerületének közoktatási intézményei (általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok) és az ott tanuló diákok nyújthatták be nevezéseiket. A megadott határidőig összesen 74 érvényes (27 iskolai és 47 egyéni) pályázat érkezett.

Budapest X. kerületében a „Hónap Digitális iskolája” a Szent László téri Általános Iskola nyerte el. Mivel pályázatukkal mind a hét kategóriában elérték a legmagasabb támogatásra jogosító pontértékeket, így az iskola minden elnyerhető eszközt, szolgáltatást (oktatás, szerviz) megnyerte.

Fejér megyében a címet a székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola nyerte el. Az értékelési szempontok egyes kategóriáiban elért pontszámaik alapján az iskola nagy teljesítményű másoló-nyomtató eszközöket, papírt és egyéb fogyóeszközöket, digitális videokamerát, két szkennert, négy tintasugaras nyomtatót, két digitális fényképezőgépet és 10 órányi oktatást nyert.

Ezek mellett környezetvédelmi különdíjat vett át a bicskei Általános Iskola, és különdíjban részesült a magyaralmási Általános Iskola, valamint a székesfehérvári Széna téri Általános Iskola és három egyéni pályázó is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Hirdetés