Plustek szkenner digitális könyvmolyoknak

A Plustek kifejezetten könyvek szkenneléséhez fejlesztette ki OpticBook 3600 elnevezésű készülékét. A síkágyas lapolvasó üvegfelülete a szokásosnál magasabban helyezkedik el, a szenzor pedig igen közel halad el elülső pereme mentén, így testesebb könyveket is gerincük megtörése nélkül lehet beolvasni. A hidegkatódos fényforrás vége a jobb megvilágítás érdekében hajlított, ráadásul a Shadow Elimination Element (SEE) technológia gondoskodik arról, hogy a lap belső széle se legyen sötétebb, illetve a sorok ne torzuljanak olvashatatlanságig.

A CCD-szenzor 1200 dpi hardveres, 24000 dpi-ig interpolálható felbontást és maximum 48 bites színmélységet biztosít. A készülék USB 2.0 porton csatlakoztatható számítógépre. Kezelőgombjai révén egyszerűen választhatunk a könyvszkennelő üzemmód, a hagyományos beolvasás, továbbá a szövegfelismerő (OCR), a másoló, az e-mail és az egyénileg programozott funkciók közül; az eredményt pedig akár PDF állományba is egyszerűen elmenthetjük. Az A4+ formátumú dokumentumokat kezelő eszköz tömege 3,9 kg, mérete kb. 45 x 29 x 11 cm, fogyasztása üzem közben 18 watt.

A gyártó nívós szoftvereket is mellékel a hardverhez: NewSoft Presto! PageManager, Ulead PhotoImpact XL SE és PhotoExplorer 8.0 SE, ABBYY FineReader 5.0 Sprint. Az OpticBook 3600 bruttó kiskereskedelmi ára 240 euró körül alakul.


Hagyományos síkágyas szkennerrel...


...és a Plustek készülékével

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés