Hirdetés

Interaktív, átjárható, vízpára alapú kijelzőn dolgozik a Leia Display

A Leia Display egy olyan kijelzőrendszert mutatott be, ami elmondásuk szerint forradalmasíthatja a digitális tartalomszolgáltató rendszereket. Az LDS főként interaktív reklámfelületek, előadások, bemutatók során lehet hasznos, amelyeket ma még többnyire hagyományos eszközökkel (kijelzőkkel, hagyományos vetítő és vászon párossal) valósítanak meg.

Ezzel szemben az újdonság sokkal nagyobb szabadságot kínál annak köszönhetően, hogy nincs átjárhatatlan felület és fix keret, sem pedig vászon, hanem kvázi a levegőben jeleníti meg a kívánt képet. Természetesen az LDS is egyfajta vetítési eljárás, ugyanis a kép fizikai előállításához projektort használ, de a vásznat levegővel irányított vízpára adja, ami az eljárásnak köszönhetően átlátszó és átjárható, amint ez a mellékelt videón is látszik, amikor a bemutatón például egy autó áthajt rajta.

Az LDS egyelőre kétféle méretben, 95 x 65 cm és 300 x 250 cm méretben készül, utóbbiból több is összekapcsolható, így nagyobb installációk is összeállíthatóak. Mindezt megfejelték mozgáskövetéssel, ami képes a felhasználó mozgását és kézmozdulatait is követni, így téve igazán interaktívvá a már-már sci-fibe illő fejlesztést.

Előzmények

Hirdetés