Intel Prescott Hyper-Threading 2 technológiával

Hirdetés

Eddig elég kevés információ látott napvilágot az Intel Prescott kódnevű új processzoráról. Annyit lehet tudni, hogy az új termék 0,09 mikronos gyártástechnológiával készül majd, és az idei év negyedik negyedévében dobják piacra. Újdonság a 200 MHz-es FSB (a QDR-technológia miatt FSB800-nak is nevezik), amelyet a következő Pentium processzorokba is beépítenek, ezt már a Springdale és a Canterwood kódnevű chipsetek is támogatják.

A Prescottnál a Hyper-Threading 2 váltja fel a 3,06 GHz-es Pentium 4-es processzorral bevezetett Hyper-Threadinget. Még nem ismert, hogy mi jellemzi az új technológiát, amiről eddig még hallani és olvasni sem lehetett, tekintve, hogy az Intel korábbi ütemtervei szerint a Hyper-Threading először a Prescottban debütált volna!

A 64 bites utasításbővítésről sem árult el részleteket az Intel európai uniós ügyvezető igazgatója, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a 64 bit az asztali rendszereknél még nem is téma. Úgy tűnik tehát, hogy a 64 bites korszakot az asztali rendszereknél az AMD fogja bevezetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés