Hirdetés

Az Ice Lake-ről árulkodik a SiSoftware adatbázisa

Ismét lebuktatott egy érkező platformot a SiSoftware adatbázisa, ami jellemzően jól kiszolgálja az új hardverek iránt érdeklődő közönséget. Ezúttal az Intel Ice Lake kódnevű fejlesztése tűnt fel, amely már 10 nm-es node-on készül, de az nagy kérdés, hogy mikor fog megjelenni.


[+]

Addig is lehet csemegézni a fenti adatokból, amelyek alapján a Gen11-es architektúrára épülő UHD Graphics integrált grafikus vezérlője 48 darab EU-t, azaz feldolgozóegységet fog tartalmazni. A mai Intel dizájnokban egy ilyen EU két darab 128 bites vektormotort rejt, és ha a vállalat ezt megtartja, akkor az az Ice Lake esetében lényegében meg fog egyezni 384 darab shader részelemmel. Ezt a SiSoftware adatbázisa is így jelzi, továbbá az IGP-be épített L2 gyorsítótár 768 kB lesz. Ezek az értékek egyébként a Coffee Lake lapkákon található GT2-es IGP konfigurációjához viszonyítva dupla olyan jók.

Az órajel szempontjából 600 MHz van megadva, de valószínűleg ez változni fog, mivel az efféle termékminták jellemzően relatíve alacsony működési frekvenciákon ketyegnek.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés