Szinte biztos, hogy létezik és megvásárolható lesz az Intel Core i7-2700K CPU

A második generációs Core i7 család, azaz a Sandy Bridge magos processzorok jelenlegi csúcstartója a 3,4 GHz-es 2600K, mely még az idei év elején jelent meg, és azóta a felsőházban nem történt változás. A leendő csúcstartóról, 2700K jelzéssel ellátott modellről már egy hete keringenek pletykák az interneten, mióta az MDDS adatbázisból kiszivárgott két Box Number (BX80623I72700K és BXC80623I72700K).

Úgy tűnik, hogy most pont kerülhet a pletykák és viták végére, mert a Biostar oldalán a támogatott processzorok listáján is feltűnt a 2700K jelű négymagos, szorzózártól megfosztott egység, melynek alapórajele 3,5 GHz, TDP fogyasztási osztálya pedig 95 watt lesz. A Turbo Boost órajel egyelőre nem derült ki, de valószínűleg 100 MHz-cel a 4 GHz-es álomhatár alatt fog maradni. Bár a Santa Clara-i cég részéről még nem történt meg a hivatalos bejelentés, de a korábbi, hasonló módon kiszivárgott információk megbízhatóságára alapozva most már szinte biztos, hogy a Core i7-2700K nem csak pletyka szinten létezik.

Természetesen az árazásról sem tudni még konkrét információkat, de a gyártó korábbi lépései alapján valószínűsíthető, hogy a 2700K a 2600K helyét fogja átvenni az árlistán, az alatta szereplő gyengébb processzorok ára pedig lépcsővel lejjebb fog kerülni, így várhatóan a bevezetés – mely nagy valószínűséggel az év utolsó negyedévében lesz – a már létező Sandy Bridge CPU-k árának csökkenését is jelenti majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés