Comet Lake-re vált a ThinkPad széria

A Lenovo négy, már piacon lévő modelljét is felszerelte az Intel legújabb, 10. generációs processzoraival, emellett két újdonság is bemutatkozott a ThinkPad L13 és L13 Yoga személyében.

Már több, mint fél év eltelt azóta, hogy Las Vegasban megcsodálhattuk a Lenovo ThinkPad X1 Carbon és X1 Yoga legújabb kiadásait, ezek azonban mindezidáig „csak” 8. generációs Intel processzorokal voltak megvásárolhatók.

ThinkPad X1 Carbon
ThinkPad X1 Carbon [+]

A vállalat most némi ráncfelvarrást eszközölt a palettán, az X1 tesók mellett ráadásul a szintén nem túl régi X390 és T490 is megkapta a Comet Lake kódnéven ismert 10. generációs Intel Core i5 és i7 processzorokat. Ezzel a lépéssel az X1 Carbon megkapta a Project Athena minősítést is, így két héttel ezelőtti hírünk alapján valószínűleg az erre utaló matricát is megtalálhatjuk majd a burkolaton.

ThinkPad X390
ThinkPad X390 [+]

Az egyéb specifikációk és a dizájn nem változott, a modellfrissítés mindössze a processzorokat érintette – hogy pontosan mely lapkákat kapják meg az újdonságok, arról minden bizonnyal az őszi piacra kerülés esetén tudunk információt közölni. Ez az X1 Carbon és X1 Yoga esetében szeptembert jelent, míg az X390 és T490 októberben lesz kapható.

ThinkPad L13 Yoga
ThinkPad L13 Yoga [+]

A meglévő modellek frissítése mellett két új gépről is lehullt a lepel, melyek az L13 és L13 Yoga megnevezést kapták. Az újdonságok – eddig ismert – specifikációi nagyrészt megegyeznek, vagyis a 17,6 mm vastag, 1,4-1,5 kg tömegű gépházban mindkét esetben Intel Comet Lake CPU-k teljesítenek szolgálatot, ahogy a 13 hüvelykes, Full HD felbontású IPS érintőkijelző is a közös tulajdonságok listáját gyarapítja, akkumulátorból azonban csak kisebb fért a 360 fokban hátrahajtható fedlappal szerelt variánsba. A 12 órás üzemidő persze így sem mondható rövidnek a kevésbé látványos testvérrel összehasonlítva sem, főleg úgy, hogy a Rapid Charge technológiának köszönhetően a telep egy óra alatt 80%-ra tölthető.

ThinkPad L13
ThinkPad L13 [+]

A Lenovo ThinkPad L13 és L13 Yoga októberben kerül a virtuális boltok polcaira, alapáruk rendre 749 és 919 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés