Az Intel újraértelmezi a Classmate PC-t

Az Intel tovább egyengeti a tanulóknak szánt Classmate PC rögös útjait, így az új Cedar Trail platformmal párhuzamosan érkezik a rendszer új generációja is. A gépek két nagyobb kategóriába kerülnek, azaz lesz normál netbookhoz hasonló masina, illetve kifordítható kijelzővel felszerelt termék. A 10,1 hüvelykes kijelző 1024x600, vagy 1366x768 pixeles felbontással dolgozhat, emellett kötelezően vízállónak kell lennie a megjelenítőnek és a billentyűzetnek. Az új Classmate PC-k esetében az érintőképernyő támogatása is alapszolgáltatás.

Hirdetés

Mindegyik masinában a kétmagos Intel Atom N2600-as processzor lapul a hozzá tartozó NM10-es vezérlőhíddal, illetve 1 vagy 2 GB rendszermemória társítására van lehetőség. Az adattárolást 8, 16, illetve 32 GB-os SSD láthatja el, de igény esetén kérhető merevlemez, melynek kapacitása jóval nagyobb, de a tempó lassabb lesz. A 2 megapixeles webkamera, a Wi-Fi, valamint az Ethernet természetesen alapfelszereltség, emellett a masinák nagyjából 10 órás üzemidővel rendelkeznek terhelés nélkül.

Az előtelepített operációs rendszer szerepét a 32 bites Windows 7, illetve valamelyik Linux disztribúció töltheti be. A szoftveres oldalon az Intel előírja a LabCam és a McAfee víruskereső telepítését. A vállalat közleménye szerint az új Classmate PC-k iránt számos partner érdeklődik, így az ASI, a Babilon Technologies, a Compumax, a Computek, a CTL, az Equus, a JP SaCouto, a Koodoo, a Lanix, a Lenovo, az M&A, a Mustek, az NTT System, a Paradigit Computers, a Positivo, az RM, a Sigong, a Stone és a Viper építeni fog legalább egy rendszert az új platformra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés