Hirdetés

Feltűnt a SiSoftware adatbázisában a legerősebb Intel Arc

A tesztből nehéz megítélni a teljesítményét, de korai adatként mindenképpen hasznos.

Az egyik legaktívabb twitteres szivárogtatónak számító TUM_APISAK fedezte fel a SiSoftware online adatbázisában azt az új bejegyzést, amelyben egy 4096 shader részelemmel, jobban mondva, 512 feldolgozóegységgel és legalább 12,8 GB memóriával (amely alighanem inkább 16 GB-os GDDR6 lesz) rendelkező Intel grafikus vezérlő teszteredményei találhatók.


(forrás: SiSoftware) [+]

Az ismeretlen Intel termék a specifikációi alapján az Arc nevű termékcsalád legnagyobbik tagja lehet, az elért eredmények pedig elég jónak számítanak. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy OpenCL tesztről van szó, viszont az irányadónak mondható Single-float GP Compute-ban hasonló teljesítményt tud felmutatni az NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti és az AMD Radeon VII. Utóbbi párosításból már látszik, hogy ez az adat a játékok szintjére nehezen fordíthatók le, de egyelőre be kell érni ennyivel.

Az Intel hardvere egyébként a rögzített adatok szerint 2,1 GHz-es sebességgel dolgozott, az L2 gyorsítótárat viszont nehéz hova tenni, elméletben több van a teljes kiépítésű lapkában. Élünk a gyanúval, hogy ez is egy kiolvasási hiba lehet még, ahogy a VRAM esetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés