Indul a DCMM blog!

Idén rengeteget foglakoztunk a számítógépek átalakításával, vagyis a moddolással, és úgy tűnik, ez az aktivitás kizárólag pozitív visszhangot váltott ki: a tavaszi Veletechen hatalmas érdeklődésnek örvendtek az átalakított házak, és a lassan befejeződő CM Storm egérmodding versenyünk is szépen alakul, rövidesen be is mutatjuk az elkészült remekműveket.

Hangulatkép a tavalyi Gamescomról
Hangulatkép a tavalyi Gamescomról [+]

És ezzel még nem állt le a modding téma – távolról sem! Szerdán kezdődik Kölnben, a Gamescom játékos seregszemle keretében a DCMM, vagyis Deutche Casemod Meisterschaft (Német Házmod Bajnokság), a legnagyobb európai modder rendezvény, melyen idén három magyar versenyző mellett stábunk is részt vesz. Igyekszünk nem csak a modderekről, hanem a játékos bemutatókról, az óriási helyszíni LAN-partiról és fesztiválról is minél több képpel és információval szolgálni.

Pénteken kapcsolódunk majd be élőben az eseményekbe, akkor fog zajlani a huszonnégy órás (háromszor nyolc órás leosztásban) helyszíni moddoló verseny utolsó napja, majd hétvégén jön a verseny, amire közösségünk három tagja, BaluC, jones965 és Soccer jelentkezett. Nem újdonság számukra ez a verseny, BaluC és Soccer a korábbi években már díjat is nyert itt. Ők a CaseCon kategóriában indulnak, ahol alapjaitól egyedileg épített számítógépek versenyeznek, míg jones965 a CaseMod, vagyis szériaház-átalakításoknak létrehozott kategóriában indul. A harmadik kategóriában a számítógéppé alakított fogyasztói elektronikai termékek (kávéfőzők, vasalók, mosógépek) mérkőznek meg. Az idei versenyen a mozgásra helyezik a hangsúlyt, Case on Move különdíjat adnak a legtöbb mozgó elemet tartalmazó versenygépnek, továbbá a látogatók szavazatai alapján közönségdíjakat osztanak.


Díjazottak: Soccer tankja (2010) és BaluC Pandora gépe (2011) [+]

Az elkövetkező napokban bemutatjuk a magyar versenyzők idei modjait, és bízunk benne, hogy elnyerik majd a szakmai zsűri, a DCMM látogatói és nem utolsósorban a PROHARDVER! olvasóinak tetszését!

Azóta történt

Előzmények