DCMM blog: Live Modding, avagy modding élőben

A DCMM különösen látványos „versenyszáma” a helyszíni, vagyis élő moddolás. A kéttagú csapatoknak huszonnégy, pontosabban háromszor nyolc óra áll rendelkezésére ahhoz, hogy a számukra kijelölt helyen a semmiből valamit készítsenek. Ma, az utolsó nyolc óra elején néztük meg, hol tartanak a szakemberek.


[+]

Egy magyar modder csak álmodhat attól a gigantikus szerszámarzenálról, amivel a helyi tehetségek kivonultak. A különböző kéziszerszámok mellett mindenféle csiszológépek, marók és más komolyabb eszközök pörögtek a kezek alatt. Egyes csapatoknak ez a munka nemcsak a hobbija, hanem a megélhetése is, tőlünk nyugatabbra jelentősebb kereslete van a moddolt számítógépházaknak.


[+]

Az idei 24 órás versenyt megcsavarták azzal, hogy egy Bitfenix Prodigy házat és egy be quiet! tápot kötelezően bele kell építeni a modba, ráadásul a csapatok kaptak egy-egy távirányítós autót, aminek motorjával, szervójával és távirányítójával mozgó alkatrészeket valósíthatnak meg; utóbbit extrán értékeli majd a zsűri. Az egyik standon láttuk a tavalyi Live Modding győztesét, egy gigantikus űrhajót.


[+]

Természetesen a verseny végeredményéről is beszámolunk majd egy későbbi blogbejegyzésben.

Azóta történt

Előzmények

  • DCMM blog – megérkeztünk

    Fél nap utazás után megérkeztünk Kölnbe a Gamesconra!

  • Indul a DCMM blog!

    Péntektől élőben jelentkezünk Kölnből, a legnagyobb európai modding rendezvényről, de addig is mutatunk pár érdekességet.