Jöhetnek a mozikhoz hasonló nyilvános VR termek

Az IMAX bő félmilliárd dollárt invesztál a speciális szobák kialakításába és a tartalmak fejlesztésébe.

Hirdetés

Az elsősorban a 3D-s mozijairól ismert kanadai IMAX az elkövetkező három évben körülbelül 550 millió dollárt, azaz körülbelül 160 milliárd forintot fordít a virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztésekre. Egészen pontosan speciális, a mozitermekhez hasonló szobák kialakítását tervezik, amelyekben a nagy filmvászon helyett értelemszerűen VR szemüvegek kapnának helyet. Emellett beszállnak a tartalomfejlesztésbe is, és ha minden jól megy, a közeljövőben 25 exkluzív, 10-15 perces alkotással állnak majd elő, amelyeket csak az IMAX termekben lehet megnézni.


[+]

A vállalat első VR centereit már meg is alapította Los Angelesben és Manchesterben, és az eddigi tapasztalatok alapján szűrték le azt a következtetést, hogy a jövőben sokkal többre lesz szükség, és ezt követően döntöttek úgy, hogy további termeket nyitnak meg a világ számos pontján. Az IMAX vezetése egyébként úgy véli, hogy a virtuális valóság nem lesz a hagyományos mozizás ellenfele, inkább kiegészíti az élményt.

A különféle tartalmak előállításával kapcsolatban az IMAX már megállapodott nagy hollywoodi stúdiókkal és játékfejlesztő cégekkel, a Google-lel pedig arról, hogy közösen fejlesztenek majd ki egy speciális kamerát, amelynek tervezése során természetesen figyelembe veszik majd az IMAX igényeit is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés