IFA 2013 blog: megsasoltuk a hajlított OLED tévéket

Még mindig nem tiszta, hogy ki is mutatta be – mindenkit megelőzve – a Világ első hajlított OLED kijelzőjét, hiszen a Samsung (KN55S9) és az LG (55EA9800) is magának követeli a dicsőséget. Mindenesetre a lényeg, hogy a két koreai gigász különleges tévéi már Európába is megérkeztek, így az IFA-n is meg lehet őket nézni közelről.

Samsung KN55S9
Samsung KN55S9 [+]

Mindkét cég azt ígérte, hogy ezek a modellek aztán tényleg forradalmasítani fogják a televíziózást, mert a hajlított kialakítás olyan élményt ígér, mint amit eddig csak a moziban tapasztalhattunk meg. De az az igazság, hogy működés közben nem sok különbséget lehet felfedezni e készülékek és a hagyományos televíziók között. Rendben, ha három darabot pakolunk egymás mellé ezekből, akkor tényleg ütős az élmény, de mivel egyelőre 15 000 dollárba kerülnek, így valószínűleg annak is lasszóval kell összefogdosni, aki akár egyetlen egyre is beruházna. Maga az OLED technológia egyébként mind a Samsung mind az LG esetében jól teljesített, a kép minősége kifogástalan, a tónusok nagyon szépek, és a fekete megjelenítésére sem lehet egy rossz szót se szólni.

LG 55EA9800
LG 55EA9800 [+]

A hajlítgatás így önmagában nem tesz sokat hozzá az egészhez, ezért inkább tűnik egy innovációs erődemonstrációnak és egy figyelemfelkeltő marketing húzásnak, de az is igaz, hogy ezek a modellek státusszimbólumként is megállják a helyüket, ugyanúgy lehet dicsekedni velük, mint egy szép autóval vagy egy menő órával.


[+]

Előzmények

Hirdetés