A világ egyik legnagyobb tévégyártója OLED-hez hasonló technológián dolgozik

A TCL által fejlesztett eljárásra viszont még néhány évig várni kell.

Az IFA GPC konferencián Marek Maciejewski, a TCL termékfejlesztési vezetője bejelentette, hogy a vállalat különböző márkanevek alatt tavaly 33 millió tévékészüléket értékesített, amivel a világ második legnagyobb tévégyártójává vált. Elárulta azt is, hogy a kiemelt szerepet szánnak a jövőben is ennek a termékcsaládnak, és vázolta azt is, hogy a jövőben mire számíthatunk a cégtől.

TCL IFA GPC 2018
TCL IFA GPC 2018 [+]

Kiderült, hogy továbbra is nemet mondanak az OLED technológiára, viszont nem feltétlenül a LED LCD-ben látják a jövőt. Egy olyan saját önemissziós eljárást fejlesztenek, amely egyébként sok mindenben hasonlít az OLED-re. Ennél is egy vékony filmréteget használnak, amely az elektromos áram hatására fényt bocsát ki, azaz nincs szükség háttérvilágításra, és a képpontok fényereje egyesével vezérelhető, illetve akár ki is kapcsolható. Ezt az eljárást kombinálnák a színek megjelenítésért felelős kvantumpontos technológiával, tehát a TCL nagyjából ugyanúgy látja a jövőt, mint a Samsung, hiszen a dél-koreai cég is hasonló fejlesztéseken dolgozik.

Marek Maciejewski, TCL
Marek Maciejewski, TCL [+]

Pontos részleteket erről a megoldásról nem árultak el, mint ahogyan a megjelenéséről sem. A tervek szerint a legkorábban a 2020-as években bukkanhat fel ez a technológia konkrét termékekben. Az eseményen az is kiderült, hogy a TCL várhatóan az IFA 2018 eseményen mutatja be saját 8K-s televízióját, bár erről aztán tényleg semmilyen konkrétumot nem árultak el egy halvány utaláson kívül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés