IFA 2024: Több új okosotthonos eszközt is hozott az Aquara

Vész esetén távolról vagy akár automatikusan is elzárhatjuk a vízet és a gázt a Valve Controller T1-gyel.

Hirdetés

Az okosotthonos világban ismert Aquara több új termékét is megnéztük a cég standján. A sort kezdjük is a Valve Controller T1-gyel, amely egy, a bejövő víz-, illetve gázvezeték elzáró golyóscsapjára felszerelhető eszköz, amivel távolról elzárható a szolgáltatás. Ez azt jelenti például, hogy ha a rendszerhez csatlakozó valamelyik szenzor csőtörést, gázszivárgást, tüzet, hasonló bajt érzékel, akkor akár magától is elzárhatja a vizet vagy gázt, minimalizálva a károkat.


[+]

A másik standon látott újdonság a 4MP Camera Hub G5 Pro, egy kültéri IP kamera, PoE és Wi-Fi verziókban. A teljes sötétben is színes képet adó eszköz fő erőssége az AI használatával megvalósított tárgy-, háziállat- és arcfelismerés lesz, tehát segítségével okosotthonos rendszerünk tudja jelezni, ha csomagunk érkezett, szövegesen (tehát üzenetben, értesítésben is megjeleníthető módon) továbbítani, hogy melyik ismerősünk áll épp az ajtó előtt, vagy éppen a locsolórendszer segítségével megakadályozni, hogy kutyánk kiássa az uborkabokrokat. A G5 Pro önállóan támogatja az Apple Home, Alexa, Google Home, SmartThings rendszereket és RTSP kommunikációt is biztosít.


[+]

Végül a harmadik termék, amit megemlítenénk, az U200 nevű okoszár. Ez nem igazi újdonság, nem az IFA keretében leplezték le, amiért itt kitérnénk rá, az a Matter over Thread támogatása.


[+]

Az egység két részből áll, az ajtón belülre telepítendő, a zárat tulajdonképpen kezelő modulra, illetve a külső, azzal vezeték nélkül kommunikáló keypadre, amely ujjlenyomat-olvasóval is nyitható. Ilyen módon a meglévő zár is megmarad, tehát a lakásba be tudunk jutni az eddig használt kulccsal is, de ez kiegészíthető ujjlenyomatunkkal, telefonunkkal, megosztható PIN kóddal, sőt, adott esetben akár távirányítással is.

Hirdetés