IFA 2024: nyakunkon az ExpertBook sorozatú ASUS laptopok következő generációja

A főleg üzleti felhasználókat célzó, Copilot+ PC besorolású széria Intel Core Ultra 2 platformon alapul, és rogyásig van pakolva MI-ből fakadó képességekkel.

Hirdetés

A berlini IFA rendezvényen mutatta be az ASUS az üzleti célokra szánt Expertbook sorozat legújabb tagjait. Ezek a P szériába tartoznak, mely a vállalati B modellekkel ellentétben az tajvani cég által "independent expertnek nevezett" kategóriát célozza - tehát azokat a digitális világban dolgozó szakembereket, akik munkájukhoz használnának egy notebookot, és a klasszikus "végfelhasználói" eszközöknél nagyobb megbízhatóságot, strapabírást keresnek. Az újdonságok kivétel nélkül – az MI által keltett hullámokat meglovagolva – Intel architektúrára építkeznek, azon belül is a Core Ultra 2 platformra.


[+]

A zászlóshajó szerepét az P5405 azonosítóval ellátott, 14 hüvelykes ExpertBook P5-re osztották, amit legfeljebb 48 TOPS-os NPU-val kiegészített Intel Core Ultra 7 processzorral vásárolhatunk majd meg, és számos, mesterséges intelligencia algoritmusokból profitáló funkcióval kecsegteti leendő gazdáit. Erre a gyártó AI ExpertMeet eszközei szolgálnak, mint például az MI fordítás, az MI átirat, az MI feliratozás vagy épp vállalati vízjelek készítése, netán az MI zajszűrés foganatosítása.


[+]

Természetesen ez ügyben a szerényebb, 14 vagy 16 hüvelykes ExpertBook P3 (P3405/P3605), illetve 14 vagy 15 hüvelykes P1 (P1403/P1503) sem lóg ki a sorból, és a masinák többrétegű, egészen a BIOS-ig nyúló biztonsági csomaggal érkeznek, szóval a Secure Boot lehetősége vagy a dedikált TPM modul sem hiányzik az arzenáljukból. Az opcionális SafeGuard Backuppal létrehozhatunk titkosított biztonsági mentéseket, és az ASUS előre feltelepített McAfee+ Premium Individual Unlimited szoftverrel kínálja a termékeit, amelynek ingyenes licence – e hónaptól kezdve – egy évig fedezi a hátunkat.


[+]

A maximum 120 TOPS összteljesítményű P5-ös egyébként exkluzív és költségmentes deepfake észlelést is ígér a McAfee Deepfake Detector segítségével, igaz, ez csak 12 hónapig él, és csupán az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, valamint Ausztrália területére szól. Egy említést talán megér, hogy a notebook újrahasznosított alumíniumötvözetet és acélt (is) használ alapanyagként, tehát a környezetbarátság témakörét sem mellőzi teljesen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés