IFA 2018: frissülő XPS és Inspiron notebookok

A Dell több notebook-családot is megújított a kiállításra, illetve bemutatott egy nagyon vékony monitort is.

Hirdetés

Több noteszgép-szériáját is továbbfejlesztette az IFA örömére a Dell, még ha ez több esetben főleg az Intel új processzorainak beépítését jelenti csak. Ezek közé tartozik például az XPS 13 család, melynek 2 a 1-ben változatánál a nyolcadik generációs, Y családba tartozó Core CPU-kat üdvözölhetjük, kezdve az i5-8200Y-nal, és zárva az i7-8500Y-szal, melyek mellé 16 GB memóriát és FHD vagy QHD érintőképernyőket kérhetünk. Ezek a gépek szeptember közepétől lesznek elérhetőek, induló áruk 1000 dollár lesz.


[+]

A sima, tehát nem hajtogatható XPS 13 esetében, bár a külső itt sem változott, jó hír, hogy a specifikációk között feltűnik egy i3-as opció is, amely azzal jár, hogy az eddiginél olcsóbban, 900 dollárról induló áron tudunk majd belépni a Dell prémium noteszgépeit használók táborába.


[+]

Az Inspironok esetében a fókusz most a 2 az 1-ben modellekre került, amelyek több újdonságot is hoznak. Ezek között nyilván megtalálhatóak az új Intel processzorok, de itt már a külsőn is módosítottak, amely elegánsabb, modernebb az előző generációénál, köszönhetően az igényesebb anyagoknak. A három méretben, 13, 15 illetve 17 hüvelykes kijelzőkkel elérhető 7000-es sorozat például kérhető akár UHD felbontással is,  a bekapcsológombnál pedig opcióként integrált, kapacitív ujjlenyomat-olvasó is rendelkezésre áll. A kijelzők körüli keret is vékonyodott, és ugyan az XPS még mindig előnyben van ezen a téren, de azért már az Inspirionok sem fognak szégyenkezni a vetélytársak előtt – ráadásul az XPS-sekkel ellentétben a webkamera itt a hagyományosabb, a felhasználót előnyösebben mutató helyen, a felső kávában maradt. Ezzel kapcsolatban újdonság, hogy az új kamera több lencsetagot kapott, illetve zajcsökkentő algoritmus is dolgozik benne – a standon látottak alapján a notebookoknál megszokotthoz képest valóban nagyon szép képe van.


[+]

A 7000-es családdal kapcsolatban megemlítenénk még, a 15 és 17 hüvelykes változatok opcionálisan GeForce MX 150-nel is kérhetőek – a legkisebb képernyőméretnél viszont be kell érni a Whiskey Lake CPU-kba integrált grafikával. Az új 7000-es széria 880 dollárral indul a legegyszerűbb 13 hüvelykes modell esetében.


[+]

Az olcsóbb 5000-es családnál az igazi újdonság a 14 hüvelykes kijelzővel szerelt modellek lesznek – itt az új processzorok mellett többek között a 7000-es szériától átvett, rejtett szellőzőnyílással és vékony képernyőkerettel találkozhatunk. A kijelző egyébként HD és FHD felbontású lehet, opcionálisan pedig a GeForce MX 130 is választható, az októbertől érkező gépek induló ára 600 dollár lesz.


[+]

Végezetül egy vékony monitort is bemutatott a Dell: az S2719DC DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal is rendelkezik, 27 hüvelykes képátlója mellé pedig a széleken 5,5 mm-es vastagság társul. A kijelző egyetlen Type-C kábellel használható, ez gondoskodik a jelek átviteléről és a tápellátásról is. Aki a hagyományosabb megoldások híve, az persze egy HDMI csatlakozót is bevethet, és van külső tápcsatlakozó valamint USB hub is.

A 2560x1440 pixeles panel egyébként IPS technológiára épül, és a Dell szerint a DCI-P3 színteret 90%-ban képes lefedni. Az S2719DC egyébként FreeSync-kompatibilis is, de a 60 Hz-es maximális frissítési frekvencia mutatja, hogy ez azért nem a hardcore játékosoknak szánt modell, amely 550 dollárért lesz megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés