IFA 2018: AX-es routerek a TP-Linknél

A hálózati eszközökkel foglalkozó gyártó két, 11 Gbps-os sebességet ígérő, IEEE 802.11ax-es extrém routert is kiállított.

Két, már az IEEE 802.11ax szabvánnyal is kompatibilis routert hozott az IFA-ra a TP-Link, amelyek közül a az Archer AX11000 a „gémer” kategóriába pozicionált változat, ehhez illeszkedő pókszerű dizájnnal, piros betétekkel (nem akarunk ujjal mutogatni az inspirációra).


[+]

A készüléken nyolc antennát találunk, ennek megfelelő 4x4 MU-MIMO támogatással is rendelkezik, belsejében pedig három rádiós egység gondoskodik a két darab 5 GHz-es és az egy darab 2,4 GHz-es csatornáról, amelyek összesített sebessége elméletileg elérheti a 10756 Mbps-ot. A három csatorna közül egyet kifejezetten félre is tehetünk a játékra használt eszközöknek, így azok ezen a dedikált kapcsolaton át tudnak majd kommunikálni, a belső szoftver emellett lehetővé teszi a „gamer” kliensek priorizálását. A hátoldalon található gigabites LAN csatlakozók közül kettőt összefoghatunk egy aggregált, 2 Gbps sávszélességet kínáló porttá, a WAN csatlakozó pedig 2,5 Gbps sebességű eleve, így megfelelő netkapcsolat esetén nem lesz gond ennek kihasználásával. Az IEEE 802.11ax-nek megfelelően OFDMA-képes AX11000 belsejében egy 1,8 GHz-es, négymagos processzor dolgozik, 1 GB RAM és 512 MB flashmemória társaságában.


[+]

Az AX11000 kisebb testvére a vaskosabb AX6000, amely szintén kompatibilis az IEEE 802.11ax szabvánnyal, és itt is megtalálható az OFDMA, illetve a 4x4 MU-MIMO, viszont ezúttal csak egy 5 GHz-es rádiónk lesz. Ettől a lényeges specifikációk nem változtak, tehát a WAN port ennél a készüléknél is 2,5 Gbps-os, nincs viszont linkaggregáció. Az AX6000 egyébként rendelkezik Bluetooth adapterrel is, hogy okostelefonról könnyen beállítható legyen.

A két router piacra kerülésének pontos idejéről, valamint várható árakról a standon nem tudtak nyilatkozni, ezt csak később jelenti be a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés