Itt a TP-Link új mesh routere, ami egyben egy okos hub feladatköreit is ellátja

A küszöbön ácsorog a Deco M9 Plus Tri-band Mesh Wi-Fi rendszer, ami a gyártó mesh megoldásait tömörítő családjának legújabb tagja.

Hirdetés

A Deco M9 Plus négymagos processzort, 512 MB memóriát és 4 GB eMMC flash tárolót tartalmaz, AC2200 sebességeket produkál, a dedikált backhaul révén pedig több, mint 100 eszköznek biztosít gyors és stabil kapcsolatot, miközben egy Bluetooth 4.2-vel és ZigBee HA 1.2-vel kompatíbilis otthoni okos hub szerepét is betölti.


[+]

A szerkezet hat Wi-Fi, egy Bluetooth és egy ZigBee antennával van ellátva Deco egységenként, és TP-Link mesh technológiát használ, hogy jel viszonylatában megszüntesse a vakfoltokat mindenhol, a lakás méretétől és szerkezetétől szinte függetlenül - gyakorlatilag körülbelül 420 négyzetmétert képes lefedni. A hálózati terhelés növekedésével az alap 5 GHz-es backhaul csatornát más Wi-Fi hullámsávok segítségével is meg tudja támogatni, és automatikusan azonosítja a legerősebb sávot és jelet minden eszköz számára, így biztosítva a lehető legjobb Wi-Fi lefedettséget a ház körül, legyen szó akár 4K videó streamingről, videóbeszélgetésről, online játékról - vagy csupán mezei böngészésről. 2.4 GHz-en 400 Mbps-ig, ezen felül 5 GHz-en 867 Mbps plusz 867 Mbps-ig is felkúszhat a sebességmutató - bár alapesetben az 5 GHz-es spektrum felsőbb sávjait elfoglalja a dedikált backhaul-csatorna. Egy USB 2.0 port és két Gigabites csatlakozó is helyet kapott rajta.

A Deco M9 Plus nem csupán egy router, hanem okos hub is, ami az egyszerűen kezelhető, Androidon és iOS-en is elérhető Deco App segítségével lehetővé teszi, hogy a felhasználók irányítsák kedvenc ZigBeevel, Bluetooth-tal vagy éppen Wi-Fi-vel felszerelt eszközeiket. A kütyü számos vezető okosotthon márkával együttműködik és az Amazon Alexával, illetve az IFTTT-vel is kompatíbilis. Lehet vele vele figyelni és korlátozni az internethasználatot, fejlett Wi-Fi biztonsági protokolljainak és a HomeCareTM-nek köszönhetően pedig az egyik legjobban védett tri-band 802.11ac Wi-Fi apparátus a piacon. A TP-Link HomeCare blokkolja a kártékony weboldalakat, megvéd számos vírustól, malware-től és hekkelési kísérlettől, még olyan készülékek esetén is, melyek alapból nem rendelkeznek beépített "pajzsokkal", mint például az okoskamerák, az egyéb, Wi-Fi-t használó otthoni berendezések és játékkonzolok. A rendszerhez a Trend Micro szolgáltat folyamatos frissítéseket, s a hálózat csak egy nevet és egy jelszót igényel.


[+]

Míg a duplaegységes megoldás 300 dollárért, addig a szimpla verzió 180 dollárért vásárolható meg. Létezik belőle tripla pakk is, ami elvileg 558 négyzetméter lefedésére képes, és még az idei év folyamán elérhető lesz 450 dollár kicsengetésének ellenében.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés