Itt a TP-Link új mesh routere, ami egyben egy okos hub feladatköreit is ellátja

A küszöbön ácsorog a Deco M9 Plus Tri-band Mesh Wi-Fi rendszer, ami a gyártó mesh megoldásait tömörítő családjának legújabb tagja.

A Deco M9 Plus négymagos processzort, 512 MB memóriát és 4 GB eMMC flash tárolót tartalmaz, AC2200 sebességeket produkál, a dedikált backhaul révén pedig több, mint 100 eszköznek biztosít gyors és stabil kapcsolatot, miközben egy Bluetooth 4.2-vel és ZigBee HA 1.2-vel kompatíbilis otthoni okos hub szerepét is betölti.


[+]

A szerkezet hat Wi-Fi, egy Bluetooth és egy ZigBee antennával van ellátva Deco egységenként, és TP-Link mesh technológiát használ, hogy jel viszonylatában megszüntesse a vakfoltokat mindenhol, a lakás méretétől és szerkezetétől szinte függetlenül - gyakorlatilag körülbelül 420 négyzetmétert képes lefedni. A hálózati terhelés növekedésével az alap 5 GHz-es backhaul csatornát más Wi-Fi hullámsávok segítségével is meg tudja támogatni, és automatikusan azonosítja a legerősebb sávot és jelet minden eszköz számára, így biztosítva a lehető legjobb Wi-Fi lefedettséget a ház körül, legyen szó akár 4K videó streamingről, videóbeszélgetésről, online játékról - vagy csupán mezei böngészésről. 2.4 GHz-en 400 Mbps-ig, ezen felül 5 GHz-en 867 Mbps plusz 867 Mbps-ig is felkúszhat a sebességmutató - bár alapesetben az 5 GHz-es spektrum felsőbb sávjait elfoglalja a dedikált backhaul-csatorna. Egy USB 2.0 port és két Gigabites csatlakozó is helyet kapott rajta.

A Deco M9 Plus nem csupán egy router, hanem okos hub is, ami az egyszerűen kezelhető, Androidon és iOS-en is elérhető Deco App segítségével lehetővé teszi, hogy a felhasználók irányítsák kedvenc ZigBeevel, Bluetooth-tal vagy éppen Wi-Fi-vel felszerelt eszközeiket. A kütyü számos vezető okosotthon márkával együttműködik és az Amazon Alexával, illetve az IFTTT-vel is kompatíbilis. Lehet vele vele figyelni és korlátozni az internethasználatot, fejlett Wi-Fi biztonsági protokolljainak és a HomeCareTM-nek köszönhetően pedig az egyik legjobban védett tri-band 802.11ac Wi-Fi apparátus a piacon. A TP-Link HomeCare blokkolja a kártékony weboldalakat, megvéd számos vírustól, malware-től és hekkelési kísérlettől, még olyan készülékek esetén is, melyek alapból nem rendelkeznek beépített "pajzsokkal", mint például az okoskamerák, az egyéb, Wi-Fi-t használó otthoni berendezések és játékkonzolok. A rendszerhez a Trend Micro szolgáltat folyamatos frissítéseket, s a hálózat csak egy nevet és egy jelszót igényel.


[+]

Míg a duplaegységes megoldás 300 dollárért, addig a szimpla verzió 180 dollárért vásárolható meg. Létezik belőle tripla pakk is, ami elvileg 558 négyzetméter lefedésére képes, és még az idei év folyamán elérhető lesz 450 dollár kicsengetésének ellenében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés