Hirdetés

Még idén jön az AYANEO saját operációs rendszere

Az AYANEO OS által a Valve ösvényére lépne a vállalat.

A PC-alapú kézikonzolok piaca ugyan erőteljesen telítődik, de a Valve a Steam Deckkel kimagaslik az alternatívák közül. Ezt részben köszönheti a SteamOS operációs rendszerének, amivel nem kell viszonylag drága Windows licencre építeni, így árban is a konkurensek alá tudnak menni.

Hirdetés

Bár a Valve más kézikonzolra is elhozná a SteamOS 3.0-t, de ennek időpontja nem ismert, és az AYANEO úgy néz ki, hogy meg sem akarja várni, jobbnak látják, ha a saját kezükben van az irányítás. Emiatt tervezik a saját fejlesztésű, Linux-alapú AYANEO OS-t, amelyet a jelenlegi terveik szerint idén ki is fognak adni.

(forrás: AYANEO Twitter) [+]

A fentiektől függetlenül az AYANEO nagyban építene a Valve munkájára, hiszen a Proton egy alapvető komponense a Windows operációs rendszerre írt játékok, Linuxon történő futtatásának, de nyílt forráskódú projektről van szó, tehát szabadon felhasználható egy saját disztribúcióban is.

A vállalat egyébként az operációs rendszerét tipikusan olyan képességekkel ruházza fel, amire felmerülhet az igény egy kézikonzolnál, de ez nyilván logikus döntés, hiszen ezen a piacon érdekeltek.

Előzmények

Hirdetés