Az IDC szerint a PlayStation 4 lesz a konzolpiac ura

Az IDC a konzolpiac alakulását elemezve arra készül, hogy kiadja legújabb elemzését, de előtte pár előzetes adattal meglepték a GamesIndustry International csapatát. Ezek alapján a piackutatás nem szolgál majd túl sok meglepetéssel, hiszen azt jósolja, hogy a PlayStation 4 fogja vezetni az asztali konzolok szegmensét, ráadásul 2016-ra a Sony konzoljából 51 milliót is eladhatnak. Ez a korábban vártnál gyorsabb terjedést jelent az új generációs konzolra vonatkozóan, de ezt alátámasztja, hogy az előző esztendő novembere óta 7 millió PlayStation 4 talált már gazdára, ami szintén több, mint amennyit az elemzők előzetesen vártak.

Az Xbox One esetében a második helyre van kilátás, de az IDC úgy gondolja, hogy a Microsoft 2016 végére vezetheti az Egyesült Államok piacát. Ezen belül is arra számít a cég, hogy hamarosan lesz egy olcsóbb, Kinect nélküli Xbox One csomag. Ez egyelőre csak feltételezés, hiszen a Microsoft korábban minden erre vonatkozó pletykát tagadott, illetve az Xbox One több funkciója is kötődik a Kinecthez. Ezek természetesen helyettesíthetők, de kétségtelen tény, hogy a redmondi óriáscég nem arra készült fel, hogy valaha is Kinect nélkül csomagolják a konzolt. A Nintendo Wii U szénája továbbra sem áll jól, és az IDC arra számít, hogy a japán gyártó az év végén, vagy a következő esztendő elején 50 dollárral csökkenti majd a konzol vételárát.

Az IDC kitért arra, hogy a trendeket figyelembe véve egyre több, digitális úton megvásárolt tartalom lesz, ami a dobozos kiadások eladásának visszaeséséhez vezet majd. A piackutatás szerint 2019-re a megvásárolt tartalmak több mint 50%-a származik majd digitális felületről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés