Hogyan válthatja fel az IBM Instana a hagyományos APM-eszközöket?

A modern alkalmazások, szolgáltatások és környezetek egyre összetettebbé válnak, ami megnehezíti a szervezetek számára, hogy a hagyományos felügyeleti eszközökkel teljes rálátást nyerjenek folyamataikra. Ennek eredményeképpen ezen alkalmazások teljesítményproblémái hatással lehetnek a felhasználói élményre, az ügyfelek elégedettségére és végül az üzleti eredményekre is. Ezeknek az alkalmazásoknak az irányításához már többre van szükség, mint a kód megírása, megfigyelhetőséget igényel az alkalmazások, az infrastruktúra és más alkalmazások tekintetében is.

Mivel a vállalatok kb. 40%-a szerint egy óra leállás hatszámjegyű összegbe kerülhet, és átlagosan 15%-kal csökken az ügyfelek elégedettsége, elengedhetetlen, hogy a SRE-csapatok rendelkezzenek azokkal az eszközökkel, amelyekkel felismerhetik, azonosíthatják és kezelhetik az üzleti működéssel kapcsolatos incidenseket, mielőtt azok hatással lennének a végfelhasználókra. Legjobb esetben pedig még a probléma bekövetkezte előtt tudomást szerezhetnek annak lehetőségéről.

Miben nyújt többet az IBM Instana?

Az IBM Instana egy teljesen automatizált alkalmazás-teljesítménymenedzsment (APM) megoldás, amely túlmutat a hagyományos APM-megoldásokon, és segít leküzdeni a mikroszolgáltatások és felhő-natív alkalmazások kezelésének kihívásait. Automatikusan láthatóvá teszi alkalmazásait és szolgáltatásait, kontextust biztosít a megfigyelt információkhoz, majd lehetővé teszi, hogy az információk alapján intelligens lépéseket tegyenek. Ez még nem minden, automatikus értesítéseket állíthatunk be alkalmazásaink és webhelyeink teljesítményéről.

A megfigyelhetőség demokratizálása

A megfigyelhetőség hagyományosan a szervezeten belül kiválasztott egyénekre korlátozódik, például az üzemeltetőkre vagy az egyedi tapasztalatokkal rendelkező fejlesztőkre. A modern alkalmazásarchitektúrák elterjedésével azonban a megfigyelhetőség az alkalmazásfejlesztésben, telepítésben vagy karbantartásban részt vevő összes személy számára létfontosságúvá vált. Ebben különbözik az IBM Instana Observability, amely demokratizálja a megfigyelhetőséget azáltal, hogy releváns adatokat és kontextust biztosít mindenki számára a DevOps, SRE, ITOps és fejlesztői csapatokban.

A megfigyelhetőség kiterjesztésével az Instana biztosítja a teljesítményproblémák gyors elemzéséhez, az alkalmazások teljesítményének optimalizálásához és az általános felhasználói élmény javításához szükséges adatokat és betekintést. Mivel mindenki egy oldalon áll, könnyebbé válik az együttműködés és a problémák egyszerűbb elhárítása, ami gyorsabb megoldási időt és jobb üzleti eredményeket eredményez.

Az IBM Instana legfontosabb jellemzői:

  • Automatikus adatgyűjtés:
    Az Instana automatikusan gyűjti az adatokat az egész alkalmazáshalmazban, beleértve a mobil, webes, infrastrukturális alkalmazásokat, lehetővé téve a csapatok számára, hogy gyorsan azonosítsák a teljesítményproblémákat és azok kiváltó okait. Az Instana képes 1 másodperces részletességgel gyűjteni az adatokat, így képes valós idejű betekintést nyújtani a teljesítménybe.
  • Végponttól végpontig tartó tranzakciókövetés:
    Az Instana elosztott nyomonkövetési képességei teljes képet adnak a tranzakcióáramlásról az összes alkalmazásszolgáltatás és infrastrukturális komponens tekintetében. Ez segít a csapatoknak a szűk keresztmetszetek azonosításában és a teljesítmény gyors optimalizálásában.
  • AI-alapú automatizálás:
    Az Instana AI-alapú anomália-érzékelő motorja automatikusan azonosítja a teljesítménymutatókban lévő anomáliákat, riasztásokat generál, és javítási lépéseket javasol.
  • Architektúra monitoring:
    Az Instana az architektúra és az alkalmazások monitorozásával jobb képet ad az alkalmazásoknak az architektúra elemeire gyakorolt hatásáról, valamint az architektúrának az alkalmazásokra gyakorolt hatásairól.
  • Integráció népszerű eszközökkel:
    Az Instana integrálódik a jól ismert DevOps eszközökkel és munkafolyamatokkal, beleértve a Kubernetes-t, a mikroszolgáltatásokat és a szerver nélküli számítástechnikát, hogy automatizálja az alkalmazások felügyeletét és optimalizálását.

Ahogy a vállalatok átállnak a modern szoftverfejlesztésre, mint például a Microservices, Cloud-Native, CI/CD, DevOps stb., rájönnek, hogy a régi APM-megoldásaik nem alkalmasak a digitális világ új komplexitásainak kezelésére. Az IBM Instana Observability olyan hatékony képességekkel, mint az automatikus felfedezés és feltérképezés, a végponttól végpontig tartó nyomon követés, a valósághű adatok és az AI által vezérelt automatizálás, nélkülözhetetlen eszköz a modern alkalmazásaik felügyeletét és optimalizálását végző szervezetek számára.

Amennyiben többet szeretne megtudni az IBM Instana adta lehetőségekről, keressen minket elérhetőségeinken, IBM Gold Partnerként nem csak tanácsadásban, de a bevezetésben és az üzemeltetésben is tudunk segíteni: Intalion.hu

 

Szerző: Schuck Richárd, az Intalion IBM Gold Partner DevOps rendszermérnöke