IBM: félmillió hibás adapter

Az IBM tegnap jelentette be, hogy körülbelül 553 000 notebook-adaptert kénytelen visszahívni, mivel az eszközök túlmelegedhetnek, megolvaszthatják a műanyag borítást és megrongálhatják a nyomtatott áramköröket. Az eddig jelentett esetek során személyi sérülés nem történt, de néhány alkalommal kisebb vagyoni kár keletkezett.

A Delta Electronicsnak várhatóan 50 millió tajvani dollárjába (1,5 millió USD) kerül majd a baki – írja a Reuters. A tajpeji székhelyű vállalat ugyanis azt reméli, hogy az érintett notebook-tulajdonosoknak csupán 10 százaléka kéri majd a cserét, mivel viszonylag régi modellekről van szó. A hírre a Delta-papírok árfolyama 3,2 százalékkal esett a tajvani börzén. A vállalat augusztusban 3,19 millió tajvani dolláros árbevételt ért el.

Az érintett adapterek az 1999 januárja és 2000 augusztusa között értékesített ThinkPad i, ThinkPad 390 és 240, valamint egyes – az ázsiai–csendes-óceáni régióban forgalmazott – ThinkPad s sorozatú noteszgépek kiegészítői. A hibás modelleket a tajvani Delta Electronics gyártotta, a sorozatszámuk 02K6549. Az IBM ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy ez az adaptertípus önállóan is megvásárolható volt, így esetleg más ThinkPad modellek tulajdonosai is érintettek lehetnek.

A vállalat azt kéri a hibás adapterrel rendelkező felhasználóktól, hogy az adapter tápcsatlakozóját húzzák ki a konnektorból, ha nincsenek a notebook közelében, és azonnal áramtalanítsák az eszközt, ha túlmelegedésre utaló jeleket tapasztalnak. Az adaptereket a vállalat díjmentesen kicseréli – amint az az alábbi, részletes információkkal szolgáló honlapon olvasható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés