HP OfficeJet Pro 8600 Plus, az irodai tintás munkatárs

A HP bemutatta OfficeJet Pro családjának legújabb tagját, a 8600 Plus e-All-in-One modellt, mely nem csak kívülről új, hanem belül is történt néhány változás. A 360 MHz-es processzorral és 128 MB-os memóriával ellátott multifunkciós tintás szerkezet másol, faxol, scannel és nyomtat, színesben és monokrómban egyaránt, akár a papír mindkét oldalára, hála a beépített duplex egységnek. Utóbbi sebességén egyébként sokat javítottak a felhasználók kérésére, így a kétoldalas funkció már nem befolyásolja az egy percre eső oldalszám kinyomtatását. Ha már sebesség, akkor megemlítendő, hogy a nyomtatásnál (A4-es méretben) 20 lap/perc fekete-fehér és 16 lap/perces színes teljesítményre képes, ami kisebb irodákba elegendő lehet.

A négy különálló tintapatront használó nyomtatómű havi 500 és 2500 lapmennyiség között kínál költséghatékony (3-5 Ft/lap ff, 12-15 Ft/lap színes) nyomtatási lehetőséget, ami az említett duplex nyomtatással akár még lejjebb szorítható (de különféle prémium papírokkal akár feljebb is tornászható). A monokróm nyomat felbontása legfeljebb 1200x600 dpi lehet, színesben pedig akár 4800x1200 dpi is elérhető HP Advanced fotópapírt használva. A beépített síkágyas scanner maximum 4800 dpi-vel dolgozik, de faxolásnál és másolásnál ennél kevesebbel kell beérnünk (előbbi tartalomtól függ, de maximum 200x200 dpi, utóbbi pedig 1200x600 dpi). Természetesen utóbbiaknál automatikus lapadagoló is rendelkezésre áll.

A printer csatlakoztatása USB-n, Ethernet vagy IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi hálózaton lehetséges, míg a faxoláshoz természetesen beépített modem áll rendelkezésre – és természetesen PC-re, MAC-re is képes faxolni. Emellett beépített USB kapu és kártyaolvasó is fellelhető, kihasználva ezek lehetőségeit pedig különféle memóriakártyákról és pendrive-okról is tudunk nyomtatni, illetve ezekre scannelni.


[+]

A technikai paraméterek mellett szólni kell a külső felépítésről is, melynek központi részét a 4,3"-es színes érintőképernyő jelenti. E mellé csak néhány (érintő) gomb került az előlapra, de tulajdonképpen ezek is szinte feleslegesen, hiszen okostelefonokhoz hasonló mozdulatokkal navigálhatunk a menüben. A HP egyébiránt nagyot nyitott az internetes felhasználás felé az utóbbi évben, így az ePrint funkció ennél a modellnél is elérhető. Ennek egyik lényeges része, hogy a hálózati összeköttetéssel és internetes eléréssel rendelkező HP ePrint nyomtatók saját e-mail címet kaphatnak, így ezen keresztül is küldhetünk nyomtatási feladatokat (dokumentumot, képet stb) a nyomtató számára, ami a levél beérkezése után azonnal és automatikusan feldolgozza a csatolt állományt (kvázi mindenféle driver telepítés nélkül is nyomtathatunk, akár távolról is). Az ePrint és a Google Cloud Print segítségével továbbá scannelhetünk és nyomtathatunk a Google felhő alkalmazásaival (Gmail, Docs, Calendar, SpreadSheets), valamint egy letölthető alkalmazás segítségével androidos, vagy a beépített AirPrinttel Apple mobiltelefonokról, tabletekről is nyomtathatunk.

A HP OfficeJet Pro 8600 Plus e-AIO a jövő év elejétől lesz kapható, várhatóan a mostani 8500A Plus modellhez hasonló árazással (megközelítőleg 100 000 forint körül).

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés