Canon: vezeték nélküli multifunkciós nyomtatók AirPrint támogatással

A Canon két multifunkciós, vezeték nélküli tintasugaras nyomtató bemutatása alkalmával bejelentette, hogy a jövőben miden olyan készülékük, mely ebbe a kategóriába érkezik, támogatni fogja az Apple AirPrint technológiát. A szolgáltatás igénybevételéhez egy olyan iPad, iPhone vagy iPod mobil eszköz szüksége, mely iOS 4.2 vagy ennél újabb operációs rendszert futtat, ugyanis ettől a verziószámtól érhető el az AirPrint funkció. Ennek lényege, hogy mindenféle driver feltelepítése nélkül az imént említett Apple termékekről közvetlenül nyomtathatunk képeket, weboldalakat, dokumentumokat, e-maileket és lényegében bármilyen képi és szöveges tartalmat.

Canon PIXMA MX432
Canon PIXMA MX432 [+]

A technológia első képviselői a Canon PIXMA MX432-es és MX512-es jelzésű multifunkciós nyomtatók, melyek nyomtatnak, szkennelnek, fénymásolnak és faxolnak is. A számítógéppel hagyományos USB porton keresztül kommunikálnak, de a beépített Wi-Fi és Bluetooth adaptereknek köszönhetően az AirPrint funkción kívül is lehetőség van a vezeték nélküli nyomtatásra. A két eszköz az alapfunkciók tekintetében nagyon hasonló, lényegében azonos belsővel rendelkeznek, azonban az MX512 némi felárért cserébe több hasznos, kényelmi szolgáltatást nyújt.

Canon PIXMA MX512
Canon PIXMA MX512 [+]

Az MX432 100 lapos adagolójához képest az MX512 150 lappal is elboldogul, valamint 150 lapos papírtálcával operál. A nagyobbik modell az összes forgalomban lévő memóriakártya fogadására alkalmas, melyek tartalma a fedélzeten található színes LCD kijelzőn, számítógép nélkül megtekinthető és nyomtatható. Ezen felül az MX512 Ethernet aljzattal is rendelkezik, így a lehető legszéleskörűbb csatlakoztathatóságot biztosítja vezetéken és vezeték nélkül egyaránt.

Canon PIXMA MX512
Canon PIXMA MX512 [+]

A Canon PIXMA MX432 és MX512 vezeték nélküli multifunkciós nyomtatók ajánlott vételára rendre 100 és 150 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés