Hirdetés

Forgalomba került a HP Ultrabookja, a Folio 13

Hirdetés

Mintegy három héttel ezelőtt lehetett először némi információt szerezni a HP 13 hüvelykes Ultrabookjáról, a Folio 13-ról, most azonban a hivatalos rajt is megtörtént, így a pontos specifikáció és az ár is ismertté vált. Nem véletlenül írtuk a specifikációt egyes számban, ugyanis korábbi hírünkben arról volt szó, hogy a Folio 13 Intel Core i3 processzorral is érkezhet, most viszont csak egy Core i5-2467M-mel szerelt változat jelent meg, 4 GB memóriával és 128 GB mSATA SSD-vel, ahogy ez utóbbiakat korábban is megjósoltuk.


[+]

A grafikus kártya természetesen nem más, mint a processzorba integrált HD Graphics 3000, a kijelző pedig 13,3"-es (a képek alapján fényes felületű), ami maximum 1336x768 képpont megjelenítésére képes. Van WiDi támogatás is, alapfelszereltség tehát a IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi vezérlő, de ezen kívül a Bluetooth és a Gigabit Ethernet, a HD webkamera és a kártyaolvasó is fellelhető a listán. A 18 mm vastag és 1,49 kg-os Folio 13 háttérvilágítással ellátott billentyűzetet kapott, és ultrabookos szemmel nézve csatlakozók terén sem szűkölködik: RJ-45 kapu, HDMI kimenet és két USB 2.0-s aljzat, ami mellé még elfért egy USB 3.0-s szabványú port is.


[+]

A tápellátásról egy hatcellás lítiumion akkumulátor gondoskodik, amivel a gyártó legfeljebb 9,5 órás üzemidőt ígér. Az operációs rendszer alapesetben 64 bites Windows 7 Home Premium, de felárért Professional változat is kérhető.

A HP Folio 13 alapára 1 év garanciával 899,99 dollár, tehát Európában is 900 eurós vételárra számíthatunk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés