Dr. Dre és Radeon HD 7000 párossal nyomul az új HP ENVY és Pavilion dm4 notebook

A HP felfrissítette az ENVY 15, 17 és 17 3D notebookokat, valamint ráncfelvarráson esett át a 14"-es Pavilion dm4 is, ami rögtön két változatban jelenik meg. A gyártó egy kicsit szűkszavúan nyilatkozott az érkező notebookok pontos konfigurációjáról, de annyi már biztos, hogy a december 7-én megjelenő ENVY-k, és december 18-ra datált dm4-esekben az Intel Sandy Bridge processzorok valamelyike mellett az AMD új generációs Radeon HD 7000 kártyáinak valamelyike fog dolgozni. Ezeket viszont még maga az AMD sem jelentette be, tehát bővebb technikai paraméterek nem derültek ki, viszont jó hír, hogy így minden bizonnyal igazak azok a pletykák, melyek a vezérlő mobil változatának idei megjelenéséről szólnak.

Közös pont még az új notebookokban, hogy az ENVY-ben ismét ott lesz a többcsatornás a Beats Audio hangrendszer mélynyomóval és hangfeldolgozóval, valamint a márkára jellemző piros betétekkel. Ezt szerencsére nem vitték túlzásba, helyette a fanatikusok számára készül a dm4-ből egy Beats Edition, mely fekete-piros dizájnt kapott és a billentyűzet háttérvilágítása is piros lett, valamint opcionálisan Beats by Dr. Dre Solo HD fejhallgató is vásárolható hozzá. Természetesen lesz egy sokkal visszafogottabb változat is ebből a masinából, szürke és ezüst alumínium fedlappal. A dm4-ről még annyi derült ki, hogy színtől és változattól függetlenül elérhető lesz bennük (opcionálisan) az Intel Smart Response (SDD Caching) és lesz ujjlenyomat-olvasó is.

HP Pavilion dm4 Beats Edition
HP Pavilion dm4 Beats Edition [+]

A multimédiára kihegyezett ENVY család kisebb (15,6"-es) tagjához választható opció lesz a nagyobb felbontású, jobb paraméterekkel rendelkező IPS paneles kijelző, míg a 17"-es esetében is lesz választási lehetőség, de ott kétféle TN panel közül kell dönteni. A 3D-s változat viszont alapból egy jobb minőségű, Full HD felbontású panellel érkezik, mely az aktív záras szemüvegeket támogatja, ha a 3D-s megjelenítés a cél. Az ENVY-kből sem hiányzik a klaviatúra háttérvilágítás, aminél pontosan annyi LED-et alkalmaztak, ahány gomb került rá, azaz minden billentyű egyéni megvilágítást kapott.

HP ENVY 15, 17, 17 3D
HP ENVY 15, 17, 17 3D [+]

Az új Pavilion dm4 notebookok ára 630 dollárról indul, míg a Beats változatért legalább 900 dollárt kell majd fizetni. Az ENVY laptopok kezdőára 15,6"-es kijelzővel 1100, 17,3"-essel pedig 1250 dollár, ugyanezért 3D-vel 1600 dollárt kell a kasszánál hagyni. Kíváncsian várjuk, hogy a hazai piacon a ráncfelvarráson átesett gépek pontosan milyen konfigurációval és árcédulával lesznek elérhetők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés