Hordozható mini szerver az Inteltől

Hirdetés

Személyes adatokat, szöveges dokumentumokat, zeneszámokat, képeket és filmeket egyaránt elraktározhatunk az Intel Personal Serveren. Az eszköz a Bluetooth technológiát használja az adatátvitelhez. Kijelzővel ugyan nem, de távirányítóval rendelkezik a nem mindennapi termék. Az Intel szerint akár több száz GB, 2012-től pedig több Terabyte Flash-memória gondoskodik majd az adataink tárolásáról.


Forrás: www.tecchannel.de

Bár 2012-ig még van egy kis idő, Roy Want, az Intel fejlesztőmérnöke már bemutatta az Intel Fejlesztői Fórumán (IDF) az első "személyi szerver" prototípusát. Az ötletet a szakember tavaly ősszel már ismertette a Svédországban rendezett negyedik International Conference on Ubiquitous Computing elnevezésű konferencián. A most látható prototípus 1 GB CompactFlash memóriát használ és a "motorja" az Intel XScale processzora. A nem hétköznapi "kütyü" Linux operációs rendszert futtat és az Apache webszerverrel dolgozik karöltve. A készülék üzemideje egy feltöltéssel megközelítőleg egy hét.


Forrás: www.tecchannel.de

A TecChannel német internetes oldal információi szerint az XScale CPU-k órajele maximum 400 MHz, fogyasztásuk átlagosan 411 mW. Az órajel 33 MHz-re való csökkentésével azonban a fogyasztás 45 mW-ra mérsékelhető. Roy Want szerint a végleges modellekben a Hitachi MicroDrive-jait használják majd, az ideális tárolókapacitás pedig 100 GB. Az első sorozatgyártott példányokra 2006 után számíthatunk.


Forrás: www.tecchannel.de

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés