Úgy néz ki már nem csak az anyacéget szolgálja ki a HiSilicon

A Huawei chiptervező divíziója 4G-s kommunikációs lapkákat kínál a teljes piac számára.

Hirdetés

A HiSilicon eleddig a Huawei számára tervezett különböző lapkákat, és más feladatuk lényegében nem is volt, de ez a státusz lassan megváltozik – írja az EE Times a friss riportjában. Az érintett cég ugyanis decemberben, az ELEXCON 2019 rendezvényen olyan 4G-s kommunikációs lapkákat mutatott be, amelyeket a teljes piac rendelhet, vagyis nem csak a Huawei számára készültek.

Zhao Qiujing, a HiSilicon platformok és teljes rendszerek marketingjéért felelős igazgatója szerint a nyílt stratégia felé menetelnek, így az iparág minden szereplőjének szeretnének lapkákat kínálni. Ezt konkrétan a cég Shanghai HiSilicon részleg végezné, amely lényegében általánosan szolgálhatja ki a piacot. A Huawei ettől természetesen kiemelt szerepben marad, mivel számukra továbbra is a Shenzhen HiSilicon fejleszt.

A változással a cég átalakította termékportfólióját. A részletek tekintetében itt arról van szó, hogy a kameraeszközök mostantól Smart Vision néven futnak, és a professzionális piac mellett megcélozzák a végfelhasználói szegmenst, illetve az autóipart is. A set-top box és tévé a Smart Media üzletágba olvad be, az AI és IoT eszközök, valamint a vezeték nélküli hálózatok piaca pedig továbbra is kritikus figyelmet kap. Utóbbi területekben van a legnagyobb potenciál, és a piac felé való nyitás is itt hozhat igazán nagy előnyöket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés