HighPoint RocketStor HDD-SSD dokkolók érkeznek USB 3.0 és Thunderbolt felülettel

Hirdetés

A HighPoint két HDD-SSD dokkolójának érkezését jelentette be. A RocketStor családba tartozó 5122B és 5212 típusjelzésű termékek mindegyike legfeljebb két darab 3,5"-es SATA csatolófelületű tároló fogadására alkalmas, és természetesen a 2,5"-es egységek is használhatók. A behelyezett adattárolók cseréje és csatlakoztatása hot swap, illetve hot plug módszerrel, kikapcsolás nélkül is történhet.

A RocketStorok tápellátása a konnektorból történik, az adatátvitel viszont az 5212 típus esetében Thunderbolt, míg az 5122B-nél USB 3.0-s felületen zajlik. Utóbbi rögtön két csatlakozót is kapott, ugyanis az egyes rekeszek dedikált összeköttetést kaptak a nagyobb sávszélesség elérésének érdekében. Szintén ennél a modellnél egy Backup gomb is helyet kapott a készülék tetején, amit megnyomva automatikusan biztonsági másolatot készít a számítógépen található, előre kiválasztott mappák tartalmáról. Arról egyelőre nincs hír, hogy ezzel a funkcióval a Thunderbolt csatolóval ellátott variánst is ellátják, vagy ott nélkülöznünk kell majd.

Az USB 3.0-s HighPoint RocketStore 5122B már elérhető, javasolt fogyasztói ára 90 dollár. A thunderboltos verzió (5212) érkezésére még egy picit várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés