Hirdetés

Hat év garanciával, három kivitelben jön a SilentiumPC új toronyhűtője

A Fortis 5-öt ARGB világítással, illetve anélkül is meg tudjuk majd vásárolni.

Az 5-ös számozású modellel gyarapította Fortis termékcsaládját a SilentiumPC, melyből ráadásul rögtön háromféle változat is elérhető lesz – bár ezek inkább csak apróságokban térnek el egymástól. Maga a 47 lamellából álló, aszimmetrikus kialakítású, 159 mm magas, alumíniumból készült hűtőborda viszont mindhárom modell esetében ugyanaz, ahogy a hat darab, a processzorral közvetlenül érintkező hőcsövekkel operáló réz talp is a közös tulajdonságok sorát erősíti.


[+]

A Fortis 5 modellek a gyártó állítása szerint akár 220 W TDP értékkel működő processzorok hőtermelésével is megbirkóznak, amiben nem csak a mellékelt, Pactum PT-3 jelölésű hővezető paszta, de a csomagban megtalálható ventilátor, adott esetben ventilátorok is szerepet játszanak. Az alapmodellhez egyetlen 140 mm átmérőjű, Fluctus névre hallgató légkavaró tartozik, de létezik egy extra, 120 milliméteres példánnyal kiegészített változat is Fortis 5 Dual néven, míg a színes fények kedvelőinek az egyetlen ARGB-s ventilátorral szerelt Fortis 5 ARGB lehet érdekes.


[+]

A 9 lapátos egységek mérettől függetlenül percenként 1400 fordulatra képesek, amit PWM vezérlésüknek hála szükség esetén csökkenteni is lehet, egyéb specifikációkat viszont a hűtők termékoldala alapján nem tudunk meg velük kapcsolatban.


[+]

A jelenleg elérhető összes Intel és AMD foglalattal kapható Fortis 5, Fortis 5 Dual és Fortis ARGB modellek már rendelhetők a gyártó partnereitől, árcédulájukon 41,99, 48,99 és 52,99 eurós összegek szerepelnek.

Előzmények

Hirdetés