Hama blog: pendrive-ok nagy tömegben

A napokban egy egészen érdekes csomag érkezett hozzánk a Hamától. Sajnos nem valami finom csokoládét rejtett a lapos doboz, de annyi baj legyen! Nem kevesebb mint tizenkét, teljesen különböző pendrive volt benne, mind Hama felirattal. Ha számba vesszük a különböző, tárkapacitásban és színben eltérő verziókat, könnyen ötven fölé juthatunk – igaz, a hazai forgalomba nem jut el mindegyik változat.


[+]

Külsőre óriási a változatosság a termékkínálatban: a paletta felét klasszikus, kupakos modellek teszik ki, de azok sem egyformák. Van köztük kicsi, nagy, díszbetétes, fémburkolatos, olyan, aminek világít a vége vagy éppen bújtatófüllel látták el.


[+]

Ha pedig valami extrát szeretnénk, ott vannak a mindenféle trükkös módszerrel behúzható csatlakozójú típusok. Köztük is találni igazán parányokat és normál méretű darabokat is. Ezen blog írójának legjobban a vidám, zöld színű Snooty tetszett, hátán fém díszbetéttel, szokatlan formájú, lámpának kivágott nyílással és függesztéshez használható füllel. Hasára került a fémburkolatos csatlakozót kitoló retesz, így az elvesző vagy eltörő kupakra nem lesz gondunk. Szerkesztőségünk egyik női tagja viszont a piros Floater Micróért rajongott: kompakt kivitele és szép színe nyerte el a tetszését.


[+]

Természetesen belül sem egyformák a Hama pendrive-jai. A leggyorsabb, USB 3.0 csatolós Probo modell korábbi tesztünkben derekasan helytállt konkurensei között, 40 MB/s fölötti olvasási csúcssebességet produkált, írásban pedig 24 MB/s-ot mértünk nála. Ha csak USB 2.0-ban gondolkodunk, de fontos a sebesség, akkor a letisztult Valora és Feronia család jöhet szóba, a kicsik közül pedig a Floater Micro és Rotate Mini a leggyorsabb; utóbbi a hazai piacon is kapható, nagyonis versenyképes áron.


Balról jobbra: Probo, Valore, Feronia, Leata, Snooty, Paletto, Fancy, Elatio, Flatter;
egymás alatt fentről: Floater Micro, Rotate Mini, Smartly

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények