Hama blog: uRage játékos egerek

A Hama játékosoknak szánt, uRage termékcsaládjából már találkoztunk az eXplode Evo headsettel; most gamer egereik kínálatát vizsgáljuk meg. Hogy egészen pontosak legyünk, három egérről van szó: a sima uRage Gaming Mouse mellett van uRage Mobile hordozható gépekhez, és van az uRage Evo komolyabb érzékelővel. Mindhárom egér szimmetrikus formájú, bár a sima uRage és az uRage Evo jobb kézhez igazodó hüvelykujjas billentyűket kapott. Fő gombjaikat játékos egérhez illően a felső burkolatból vágták ki, aminek jelentős része fényes, huzamosabb játék alatt megizzaszthatja a kezet. A Hama játékos egereinek jellegzetessége a kékkel díszített, zsinóros kábel, melynek végén egyedi logós USB csatlakozó ül.

Hátul uRage Evo, balra uRage Mobile, jobbra uRage egér
Hátul uRage Evo, balra uRage Mobile, jobbra uRage játékos egér [+]

Az alap Hama uRage egér a Razer régebbi Copperhead egerére emlékeztet, keskeny, oldalán pedig kéken világító sáv fut körbe. Mára a Razer elhagyta ezt a formát, de sokan kedvelik, nekik kézre – pontosabban tenyérre – áll majd az uRage. Fő gombjai példásan közvetlenül dolgoznak, az oldalsókat sem nehéz elérni. A korrekten működő, szintén kéken világító görgő mögé felbontásállító gombot tettek, amivel négy lépésben szabályozható a legfeljebb 2400 dpi érzékenységű optikai szenzor. Játék közben az uRage 500 Hz-en küldi a jelet a számítógép felé, szépen siklik, és ha nem is az abszolút elit egerek szintjén, de derekasan helytáll pörgős játékban is. Egyedül akkor lehet vele gond, ha az átlagosnál lényegesen kisebb érzékenységgel, 30-40 centiméteres, hirtelen rántásokkal használjuk.

Hama uRage egér alja
Hama uRage egér alja [+]

Az uRage Mobile egeret mi inkább uRage Claw-nak neveznénk, ugyanis rövid és könnyű teste miatt karmos fogással bizonyul kényelmesnek. Az sem baj, sőt nagyobb, széles tenyérrel egyenesen előny, hogy meglehetősen széles. A Mobile nagyon hasonlóan működik a sima uRage egérhez, ami nem csoda, hiszen minden bizonnyal ugyanaz az optikai érzékelő és gombmechanizmus dolgozik benne. Ezen a modellen nincsenek oldalsó gombok, sem kék sáv az oldalán, csak a görgő világít.

Balról: uRage mobile, uRage Evo és uRage egér
Balról: uRage Mobile, uRage Evo és uRage egér [+]

Az uRage egértrió csúcsát jelentő uRage Evo egy igazi, nagy és kényelmes, tenyeres (palm grip) egér, a másik két modellnél valamivel precízebben járó görgővel. Sajnos az előzőekhez hasonlóan ennél a modellnél sem dönthető oldalra a kerék, és kék fénye sem kapcsolható ki. Az érzékelő ezúttal lézeres, maximális felbontása 3200 dpi. Kisebb felbontáson egy leheletnyivel pontosabbnak éreztük társainál, a maximális érték felé közelítve viszont egyre pontatlanabb lett, 1200-1600 dpi között tudtuk igazán eredményesen használni. A Hama alap uRage egere 5990 forintba, a karmos fogáshoz való uRage Mobile 7490 forintba, a nagyobb felbontású, lézerszemes uRage Evo pedig 8990 forintba kerül.

Balról: uRage mobile, uRage Evo és uRage egér
Balról: uRage Mobile, uRage Evo és uRage egér [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények