Hama blog: kreatív kis fotóállványok

Biztosan sokakkal előfordult már, hogy egy-egy nagyon jónak ígérkező pillanatképe bemozdulástól lett élvezhetetlen, sőt a szerencsétlenebbeknek (például ezen sorok írójának), leesett már a fotómasinája azért, mert rosszul rögzítették valamire. Hasonló helyzetek elkerülésére mutatunk most három Hama apróságot.

Pontosabban a Traveller Flex Pro mini állvány nem is olyan kicsi, maximális magassága 27 centiméter. Három hajlékony lábával jól megáll egyenetlen terepen, de akár rúdon kapaszkodásra is használhatja őket. Nagy előnye a hasonló megoldásokkal szemben, hogy a standard 6,4 mm-es csavar alatt 3D-s gömbfej van, így a fényképezőgép precízen irányba állítható rajta. A Hama Traveller Flex Pro Mini mindössze 170 grammot nyom, így könnyű szállítani, viszont túl nagy kamerát nem érdemes rátenni.

Kerékpárosok, motorosok örülnek majd a kormányszárra szerelhető fotóállványnak. A legfeljebb három centiméter átmérőjű csőre felfogatható tartónak könnyen oldható a rögzítőrendszere, így egy kis leleménnyel (mondjuk egy partvisnyéllel) másképp is kihasználható. Ezúttal is gömbfejet kapunk a 6,4 milliméteres csavar alá, ami tovább bővíti a beállítási lehetőségeket.

Végül, de nem utolsósorban itt a tapadókorongos mini állvány, amit ablaküvegre, szélvédőre, bútorlapra, vagy más sima felületre lehet felfogatni. Természetesen itt is 3D-s gömbcsukló van a szabványos rögzítőcsavar alatt. Jó hír, hogy a Hama kicsi és ügyes állványai nem drágák, egységesen 5900 forintba kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények