Hálózati tárolóegység Maxtor márkanévvel

Miután a Seagate felvásárolta a Maxtort, rögtön átfogó leépítésekbe kezdett, ám a Maxtor márkanév – egyelőre – nem tűnik el, elsősorban otthoni és kisirodai használatra szánt tárolók továbbra is kaphatók a megszokott néven. A Maxtor Solutions termékválaszték még gyarapodik is, a Seagate ugyanis most jelentette be a külső tárolóegységek legújabb típusát, a Maxtor Fusion nevű készüléket.

Az új modell külsőre a korábban bevezetett OneTouch III Turbo Editionre hasonlít leginkább, azzal ellentétben azonban nem közvetlenül egy PC-re, hanem Gigabit Ethernet interfészén keresztül hálózatra csatlakoztatható. Ezenkívül két USB 2.0 porttal is ellátták, melyekre további tárolókat kötve a kapacitás növelésére nyílik lehetőség. A Maxtor Fusion egyelőre csak 500 GB kapacitású változatban lesz elérhető, ennek ajánlott ára az Egyesült Államokban 799 dollár.

A Seagate a nyár folyamán egy online szolgáltatást is bevezet a Maxtor termékek vásárlói számára. Ennek keretében meghatározott időre az interneten keresztül elérhető tárterületet bocsát a felhasználók rendelkezésére, akik az ingyenes időszak lejárta után előfizetéses rendszerben használhatják tovább a gyártó szervereit. A szolgáltatás díjszabását később fogják közölni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés