Gyorsuló DVD írás

A DVD piacon nem tapasztalható olyan sebességverseny, melyet a CD-R és CD-RW fronton láthatunk, ám a jelek szerint itt is megkezdődtek a gyorsítási munkálatok. Két neves CD/DVD gyártó jelentette be legújabb DVD lemezeit.

A Mitsubishi Chemical Media pár napja mutatta be 4x sebesség mellett írható DVD+R diszkjeit, melyek a DYN-AZO hordozórétegre épülnek. A gyártó szerint jelentős fejlesztésekre volt szükség a nagy írási sebesség kiszolgálására alkalmas média előállításához, de szerintük ez tökéletesen sikerült. A minőségi lemezeiről híres Taiyo Yuden 4x sebességgel írható DVD-R diszkeket mutatott be, melyek november 8-tól kaphatók Japánban.

A CD-R/CD-RW piactól eltérően itt összhangban van az írók által elérhető és a lemezek által garantált írási sebesség, ugyanis a CenDyne pár napja jelentette be 4x sebességre képes DVD íróját, mely a DVD-R és DVD-RW szabványon kívül CD-R/CD-RW lemezekkel is boldogul. A meghajtó október 31-től lesz kapható, átlagosan 299 dollárért. További fejlődés várható még a DVD piacon, a Taiyo Yuden sejtelmes kijelentése szerint ugyanis a 8x sebességgel írható diszkek is hamarosan piacra kerülhetnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés